Abdullah Kaya

Abdullah Kaya

Organik ürünler

Organik ürünler

Organik ürün demek herhangi bir kimyasal karışmamış üretimden tüketime kadar her aşamasının kontrollü ve sertifikalı üretimidir. Ülkemizde son çeyrek asıra baktığımızda hayatımıza kimyasalların girmesiyle hayatın gidişatı değişmiş,içtiğimiz sudan,giydiğimiz elbiseden,kullanılan temizlik meddeleri ve yattığımız yatağımıza kadar organik olmayan ürünler hayatımızın parçası haline gelmiştir.Kimyasalların hayatımızı kolaylaştırması ile beraber insan sağlığına da ciddi zararları olmuştur.çevre kirlenmiş ve gelecek nesiller tehdit altına girmiştir.

**

Dünya artık eskiye dönüş hareketi başlatmış,insan hayatında organik ürünlerin yer alması hız kazanmıştır. Ekolojik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Daha geniş anlamda çevreyi korumayı amaçlayan, doğadan aldığını doğaya geri veren, tarımın sürekliliğini sağlamayı hedefleyen ve hatta çalışanlarının menfaatlerini korumaya başlayan toplu bir felsefenin ürünü, bir yaşam biçimidir.

**

Organik ürünler günlük yaşantımızda su ve havayı kirletmez, kimyasalların olmadığı için çevreyi yaşanacak hale getirir ve vücudun dengesini korur, sağlıklı olmamızı sağlar vücut dengesini düzenler. Doğadaki saf ve herhangi bir kimyasal olmayan bitkilerden elde edilir. Organik ürünlerde doğal gübre ve doğal tohum kullanıldığından verim düşüktür bu yüzden üretim normalin artında olmaktadır. Bu sebeple organik ürünler ve üretim aşamasında kullanılan organik gübre ve ilaçlar kimyasallara göre daha pahalıdır. Organik üretim giderek artan bir tarım haline gelmiş olup İnsanlar kimyasal olmayan tabi yiyeceklerden, sağlıklı yaşam, sağlıklı gelecek için tüketmek istemektedirler. Gün geçtikçe organik pazar ve marketler hızla çoğalmaktadır.

**

Günümüzde attığımız her adımda kimyasallarla yaşamak zorunda bırakılmış durumdayız, tüketiciler ,en azından besin olarak sağlıklı beslenmek istenmektedir.İçinde hiçbir katkı maddesi olmadan kimyasal ilaçlar bulunmayan bir sebze meyve gıda maddeleri tüketimi istenmektedir.

Organik ürünler vücudunuzun doğal dengesini bozmaz, canlılık verir, tamamen doğadaki organik bitkilerden elde edilir. Saf ve doğal olmayan hiçbir madde içermez. Ülkemizde ilgili bakanlıkta organik ürün üreticilerine destek vermekte olup,denetleyerek de art niyetli kişileri belirleyerek ilgili cezayı müeyyideleri uygulamaktadır.her alanda olduğu gibi yine karşımıza art niyetli kişi ve kuruluşların çıkması mümkündür.

**

Organik ürün alırkende sertifikasına dikkat etmek gerekmektedir. Sertifikası olmayan ürünlere ne kadarda organik denilsede rağbet edilmemesi ve Bazen köylüler pazarlarda tamamen yerli üretim diye sattıklarında mutlaka organik ürünmüş diye düşünülmemesi gerekir.Organik üretimin çeşitli aşamaları vardır. Sertifikasyon kuruluşları ve bakanlık denetlemeleri sonucunda organik olduğı sertifika ile onaylanır. Son yıllarda dünya geneline baktığımızda tabi yani organik ürünlere yöneliş hız kazanmıştır.Ülkemizde organik ürün kullanımı ise yüzde 1'lerden yüzde 3'lere yükselmiş olup hızlı bir artış trendi göstermektedir.sağlıklı gelecek nesiller için mutlak surette organik ürünlere dönmek gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Kaya Arşivi
SON YAZILAR