Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Önemli Olan Samimiyet

Önemli Olan Samimiyet

Yüksek makam, mevki ve zenginliği genelde bütün insanlar arzu eder. Önemli olan makam ve mevki sahibi olmaktan ziyade samimiyettir.

Mezarlıklar kendilerinin vazgeçilmez olduğunu sanan insanlarla doludur.

İnsanlık tarihi süresince çoğunluk makam sahibinin önünde el pençe divan durur onu över, göklere çıkarır.

Fakat kişi makamını kaybedince el pençe divan duranlar göbek üzerinde birleştirdikleri ellerindeki parmakları ile önünde iki büklüm durduklarının gözlerini oymak ister.

Bunun en önemli sebebi utanç verici riyakarlıklarının şahidinin kalmaması içindir.

Bu sebeple kişi hangi makamda ve mevkide bulunursa bulunsun samimi olmalıdır.

Makamlar ve mevkiler geçicidir. Önemli olan makam sahibi iken gördüğün saygıyı makamdan inince de görmektir.

Yaklaşık 5 yıldır Seydişehir Kaymakamlığı görevini yürüten Aydın Erdoğan Balıkesir Vali yardımcılığı görevine atandı.

Kendisi ile saygı ve sevgiye dayalı bir diyaloğumuz vardı. Görev süresi boyunca kimseyi ötekileştirmeden görev yaptı, bu konuda vatandaşlarında takdirini aldı.

Aslını söylemek gerekir ise Erdoğan’ ı ülkemizin büyük ilçelerinden birine Kaymakam olarak atanmasını beklerdim.

Devletimiz böyle uygun görmüş, umarım bir sonraki kararnamede durum düzeltilir. Kaymakam Erdoğan’ a yeni görev yerinde ailesi ile birlikte başarılar, sağlık ve mutluluk diliyorum.

ÖNEMLİ OLAN SAMİMİYET

Seydişehir’ de görev yapan Belediye Başkanlarını kesintisiz 10 yıllık dönem hariç genelde samimi bulmuşumdur.

Başkanlar güzel hizmetler yaptı, sonuçta altyapıdan, üstyapıya ve temizliği ile bölgenin en yaşanabilir yerleşim birimlerinden birini ortaya çıkardılar.

Belediye hizmetleri konusunda toplumun her kesimini memnun etmenin imkanı olmadığını biliyorum. En güzel ve kalıcı eserleri de yapsanız mutlaka eleştirenler, beğenmeyenler çıkar.

Görevim gereği sık sık şehir dışına çıkıyorum. Gittiğim her yerde dikkatimi Belediye hizmetleri ve yatırımlarına yoğunlaştırıyorum.

Açık ve net ifade ediyorum. Seydişehir marka değeri oldukça yüksek yaşanabilir ender yerleşim birimlerinin başında yer alıyor. 

Bu sebeple sürekli eleştiri yapıp, hizmetleri görmezden gelme çabası içinde olanları art niyetli olarak değerlendiriyorum.

Oysa yapılan güzel hizmetler takdir edilse, varsa aksaklıklar yapıcı bir üslup ile dile getirilse ve yetkili makamlara iletilse hizmetler çok daha kaliteli ve hızlı gerçekleşecektir.

BAŞKAN GİBİ DÜŞÜNMELİ

Belediye başkanları yönettikleri yerleşim birimlerine daha fazla hizmet almak için sık sık ilçe dışına çıkar, ilgili bakanlıkları, genel müdürlükleri ve bu gibi birimleri ziyaret eder, proje sunar, takip eder.

Bu sebeple ilçedeki küçük aksaklıkları ve acil yapılması gereken hizmetleri göremez, takip edemez.

Böyle durumlarda her bir belediye çalışanı Belediye başkanı gibi düşünmeli ve hareket etmelidir. Yerleşim birimindeki, aksaklıkları, eksiklikleri başkanın haberi bile olmadan yerine getirmeli ki, Belediye başkanının eli güçlensin.

Böylece kafası rahat olan başkan da büyük yatırımların peşinde koşarak, yerleşim biriminin marka değerini artırabilsin.

Belediye çalışanlarının bir kısmının Belediye başkanı gibi düşünmediği ve çalışmadığı kanaatindeyim. Bunun sonucu olarak da vatandaşların şikayet ettiği konular var.

Mesela ara yollarda ki kasisler, kuğulu piknik alanındaki ahşap kamelyaların bakım ve onarımı, Atatürk caddesindeki bankların bakımları gibi.

Belediye çalışanları başkan gibi samimi olur ise bu ve benzeri hizmetler kısa sürede yapılır, vatandaşların da şikayetleri azalır. Benden söylemesi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR