Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Önce inanç lazım…

Önce inanç lazım…

Ligde maçlar devam ediyor, lige Avrupa macerası ile erken başlayan Konyaspor mücbir sebeplerden dolayı 52 gündür Konya’da maç oynayamamıştı.

**

Hafta içi Fatih başkan taraftarın maça ilgi göstermemesinden dolayı bir serzenişi oldu.

Geçen yıl devre arasında Konyaspor yönetimi kendisi hedefe inanmadı, taraftarı da hedefe inandıramayınca ligi üçüncü sırada bitirmişti.

**

Konyaspor tarihinde Kemal Kadıtaş yeni nesil tarafından tanınmıyor ve tanıyanlar da konuya uzak olunca gençlere anlatmıyor. Kemal Kadıtaş olmasa yeşil-beyaz Konyaspor olmazdı. Kemal Kadıtaş ne yaptı, Kemal Kadıtaş Konya’yı Konyaspor’un şampiyon olup süper ligde olacağına inandırdı. Şimdi taraftarın tribüne gelmesi için aynı şeye ihtiyaç var. Başta başkan ve Başkanın üzerindeki ekip şampiyonluğa ve büyük hedeflere inanacak, sonra şehire inandıracak. Şehir hedefe inanırsa o stadyum dolar.

**

Konya’da tribünlerin dolması için ihtiyacımız olan şey inanç…

Bu inanç topyekun olunca oluşur ama illaki bir yerden kıvılcım ihtiyacı var…

Konyaspor bir, iki, üç belki beş yıl sonra şampiyon olur ama önce buna inanıp bu yolda yürümeye ihtiyacı var. Geçmiş, birikim ve tecrübe ile Konyaspor şampiyon olabilecek bir takım.

Gelelim Ümraniyespor mücadelesine, Ümraniyespor bu ligde rakip yarı alanda en çok top kazanan ekip. Skor konusunda sıkıntısı olan konuk takım Konyaspor için zor bir mücadeleydi.

**

Konyaspor ligi erken açtı, Sehiç, Amir, Zymer, Calvo Milli takımlarında da oynayınca henüz hiç dinlenmediler. Bu oyunculara çok fazla yükleniyoruz illaki dinlendirmek gerekiyor.

Konyaspor yeni zemininde Ümraniyespor maçına her zaman ki gibi oyun kontrolünü eline alarak başladı.

**

İlk yarıda alışılmışın dışında rakibine çok pozisyon vermesine rağmen 45+3 te Muhammet’in golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıya skor avantajı le başlayan Konyaspor 60 dakikaya kadar oyunun kontrolünü elinde tuttu, pozisyonlar da buldu. Calvo’nun ofsayt nedeniyle sayılmayan golü sonrası Konyaspor oyundan düşünce son 20 dakika zorlandığı maçı zar zor 1-0 kazandı.

**

Soner çok formsuz, sahanın her yerinde Soneri görmek mümkün ama bu sezon bal yapmaz arı gibi. Mame hazır değil, İkpeazu Konyaspor’un istediği forvet oyuncusu değil. Çekici de sakat olunca Konyaspor için son 20 dakika oyuna hükmetmek kolay olmadı.

Konyaspor, Ümraniyespor mücadelesini kazanıp hanesine 3 puan yazdırdı, haftayı averaj ile 17 puanda kapattı.

**

Konyaspor haftaya bu haftayı dinlenerek geçiren Antalyaspor’a konuk olacak. Konyaspor zirve mücadelesi veriyor. Nuri Şahin’li Antalyaspor ise çıkış arayacak. İlginç mücadele olacak.

Konyaspor Antalyaspor engelini puan ve puanlarla aşabilirse sonraki hafta camia bir olup stadyumu doldurması lazım.

İlhan Palut ve öğrencilerini tebrik ediyorum, iyi iş çıkarıyorlar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR