Ramazan Kural

Ramazan Kural

On bir ayın sultanı geliyor

On bir ayın sultanı geliyor

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Ramazan ayı birlik beraberlik ayıdır. Bu ayda yapılan iftar yemeklerinden, ramazan ayının bereketinden her Müslüman yararlanır.

Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Ramazan ayını 11 ayın sultanı olarak adlandırırız.

 Çünkü 3aylar çok önemli ve Müslüman için günahlardan arınma bol bol dua ve ibadet etme ayıdır. Ama ramazan ayının fazileti daha önemlidir.

Kutsal kitabımız olan Kuran’ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kuran'da "Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kuran'ın indiği aydır."(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.

Kur’an-ı kerimde bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine ramazan ayı içinde kutlanır.

Bizler, ramazan ayında Kuran okumaya her zamankinden daha çok özen göstermeliyiz. Bunun için Müslümanlar evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kuran'dan yirmi sayfa okurlar Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kuran'ı baştan sona bir kez okumuş hatim yapmış olurlar.

 Ey iman edenler… Sizden evvelki ümmetlere farz kılındığı gibi, sizin üzerinize de oruç farz kılındı. Ta ki, korunasınız. (Bakara süresi, 183 ayet)

Oruç bütün Müslümanlara farzdır. Tüm ayların en hayırlısı ramazan ayıdır. En bereketlisi en heyecanlısıdır.

Her gün iftar saatlerini coşkuyla bekleriz. Nefsimizi terbiye ettiğimiz ay ramazan ayı hoş geldin. Tüm İslam âleminin ramazan ayı mübarek olsun.

Hz Muhammed (s.a.v) buyuruyor ki. ‘’ Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda günahları bağışlar, duaları kabul eder. Bu ayın hakkını gözetin! Ancak Cehenneme gidecek olan, bu ayda rahmetten mahrum kalır.’’

Korona virüse rağmen tüm Müslüman âlemi İslam’ın beş şartından birisi olan oruç ibadetini yerine getirmek için heyecanla bekliyor...

Rabbim bu seneki ramazan ayında bütün dertlerimizi sıkıntılarımı hastalıkları gidersin inşallah.  Tüm Müslüman âleminin ramazan ayı mübarek olsun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR