Muammer Çelik

Muammer Çelik

Okumakla cahilleşiyoruz

Okumakla cahilleşiyoruz

Cenabı Allah’ın (Hz. Muhammed(s.a.v.) efendimize) ilk emri İKRA: OKU emridir. Biz Kur'an'dan bir ayet okuduğumuz zaman ‘sadekallahül azim: Azim olan Allah doğru söyledi.” Deriz. Bundan zerre-i miktar şüphemiz olamaz, zaten inanıyorsak olmamalı da..Ancak ayetleri tam ve bütün, eksiksiz, sibak ve siyakıyla (öncesi ve sonrasıyla) okumak durumundayız. Buna göre “ İnsanı bir alekadan (küçük kan pıhtısından) yaratan Rabbinin adıyla oku!” Yani; yaratıcı olan Allah’ın, terbiye eden, yöneten, kanun koyan RABBİNİN adıyla oku!

**

Tüm dünya insanının beynini bloke edip, kontrol altında tutabilen zalim bir sistemle karşı karşıyayız. Şöyle ki; düşünme yok; sana sunuyor hazır bilgiyi, araştırma da yok; o senin adına araştırmış hazır seni bekliyor. Bilgi ve haberler tam bir görsel şölen. Fuhuş haberleri, asparagas bilgi(haber, magazin, ekonomi, spor, eğlence...vs.)

**

Sen bir meseleyi okumak araştırmak istiyorsun, google girip öğrenmek istiyorsun önüne falanın resmi,onun boşanması, bunun aldatması oraya taklılıp kalıyorsun; senin okuman artık magazine saatlerce takılı kalıyor. Sonuç hiç durmadan, kafayı kaldırmadan okuyup okudukça da cahilleşen bir dünya/ülkede yaşıyoruz. Hani bizim Türkçemizde bir söz vardır: “Vallahi ben onun yalancısıyım.” Diye. Yani tamamen yalan yanlış bilgiyle seni yönlendirip; düşünme ve akletme yeteneğini kaybettiriyor.

**

(Küfrün) Batılın alçak ve kıvrak zekası insanı şu şekilde sıkıştırıyor; ifsat ediyor, bozuyor, yıkıyor. Arkasından da “Ha siz okumaya, siz teknolojiye karşı mısınız?” diye bir de suçluyor.

**

Amiyane tabirle sürekli “Yahu biz okumuyoruz. Okumuyoruz, okumuyoruz!” gibi cümleler kuranlara fena halde illet oluyorum. “Hayır okuyoruz; üstelik çok okuyoruz.” Ben sohbet yaparken bile “Hocam o, zayıf hadis mi?” Şeklinde cep telefonuna bakarak soru soruyor.

**

Yani gözüyle telefonu, kulağıyla beni takip ediyor. Dinlerken okuyor, okurken okuyor, yemek yerken okuyor, yatakta okuyor, sokakta okuyor, okuyor-okuyor, okuyor... hep okuyor; ama okudukça eski bildiklerini de unutuyor, tam bir zır cahil oluyor hem de nasıl oluyorsa muhakkak yanlış olan, ters olan bir bilgiye ulaşıyor ve inatçı biri olup çıkıyor. Keşke(bunları) hiç okumasaydı!

**

Zaten herkes hırsızlığını, arsızlığını, namussuzluğunu aklamak veya saklamak için bu alanı kullanıyor. Çünkü insanlara bu alanda okutup inandırmak daha kolay oluyor. Hele bir de başarısızlığını örtbas etmek isteyenler ve onları kurtarmak isteyen karaktersiz kalemşörler hepsi bu alandalar.

**

Galiba kitabın yapraklarında, sayfalarında manevi bir güç var. Onun için eski alimlerimizin yazdıkları kitapların sayfalarını karıştırarak okumalıyız. En azından gözlerimizi ve hayal hafızamızı günah görüntülerden korumuş oluruz. Ayrıca orada diğer bir çok alimin görüşünü de okumuş oluruz. Allah hepimize gerçek, iktidar gücünün tesirinde kalmayan, ihlaslı bilgiye ulaşmayı nasip etsin.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR