Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Okumak hatırlamaktır

Okumak hatırlamaktır

“Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı” (Alak Suresi 1-2)
Artık ne yazık ki korona haberleriyle yatıp korona haberleriyle kalkıyoruz. İnanıyorum ki bu süreci de Allah’ın izniyle atlatacak ve normal hayat yaşantımıza döneceğiz. Bu dönemde malumunuz 20 Yaş altı ve 60 Yaş üstü olan birçok vatandaşımıza evden çıkma yasağı getirildi. Ve yine birçok vatandaşımız işi olmadığı sürece evden kesinlikle çıkmaması gerektiği sık sık devlet büyüklerimiz tarafından bizlere söylenmektedir. İyi de biz bu zaman diliminde vaktimizi nasıl değerlendireceğiz?
*** 
Rabbimiz bizlere Kur’an-ı Kerim de yer alan Alak Suresinin ilk iki ayeti kerimesinde “Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı” buyurmakta ve bize “Oku” emriyle bilmeyi, araştırmayı ve öğrenmeyi emretmiştir. Ben de sizler için daha önce okumuş olduğum ve sizin de okumanızı istediğim birkaç kitaptan bahsetmek istiyorum. Haydi, Başlayalım o zaman.
*** 
NİÇİN İNANIYORUM?
Diyanet İşleri Başkanlığımızın Yayınlarından çıkan ve Komisyon tarafından hazırlanan kitabı özellikle gençlerimizin okuması gerektiği kanaatindeyim. Çünkü bu kitap zaten gençlerimizin merak ettiği ve aklına takılan soruların güvenilir kaynaklar aracılığı ile cevaplanmasından oluşuyor. Örneğin: Niçin İnanıyorum? Melekler Var mıdır? Allah (cc) Şeytanı Niye Yarattı? Kur’an Tek Başına Yeterli değil midir? Hadislere Gerek Var Mıdır? İnanmak Zorunda mıyım? Peygamberler Dışındaki İnsanlara Vahiy Gelebilir mi? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını bu kitapta bulacaksınız.
HAYATIN TEKRARI YOK
Yine Diyanet İşleri Başkanlığımızın Yayınlarından çıkan bir kitap. Ülfet GÖRGÜLÜ hocamız bize “Hayatın Tekrarının olmadığı” ve bize verilen bu ömür sermeyesinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini çok güzel bir şekilde vurgulamakta. 
Elimize aldığınız andan itibaren sürükleyici, bilgilendirici, düşündürücü ve bunun yanında dinimizin bizden istediği emir ve yasakları kırmadan, incitmeden okumanın zevkine varıyorsunuz. Her bölümde gördüklerinden ve yaşadıklarından örneklemeler vermesi ise gerçekten mükemmel bir düşünce olmuş. Şairlerimizden dörtlüklerin yer aldığı, öğüt verici, teşvik edici ve sanki  “Haydi bir gayret” diyerek bizi silkelemekte ve kendimize getirmektedir.
AİLE HAYATININ KURALLARI
İlke Yayıncılıktan çıkan bu eser, bizlere aile kurmanın ne kadar da önemli olduğunu, ailenin sorumluluk gerektirdiğini, evli çiftlerin üzerlerine düşen ayrı ayrı vazife ve görevleri olduğunu incelikle işlenmiş. Aslında birçok ailenin yıkılmasına neden olan ufak tefek şeylerin nasıl anlamsız olduğunu güzel bir üslupla anlatılmış.
Said Havva’nın kaleminden çıkan bu eseri yeni evlenecek çiftlerin ve tüm aile bireylerinin muhakkak okuması gerektiğine inanıyorum.
DÜŞLER SOKAĞI (Ayetler ve Hadisler Işığında Özgün Hikâyeler)
Evet, çocuklarımızı da unutmadım. Kayalıpark Yayınlarından çıkan kitabımızın içerisinde yirmi altı başlıkta dinimizin emirleri ve manevi değerlerimiz çocuklarımızın anlayacağı bir üslupla anlatıldı. Ayet-i Kerimeler ve Hadis-i Şeriflerle zenginleştirilen bu kitabın her bölümünün sonunda çocuklarımızın cevaplandırması istenen bazı sorular soruldu. Bu sayede hem çocuklarımız bilgi sahibi olsun hem de zevkle okusun diyerek yazılmış olan bu kitabımızı da âcizane tavsiye ediyorum.
*** 
Okumak hatırlamaktır. Kitaplar İyiyi, güzeli, doğruyu görmemizi sağlayan meşalelerdir. İyiyi, güzeli, doğruyu okuyan ve ilmi sevdaya dönüştüren herkese;
Selam, dua ve muhabbetlerimle.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR