Ramazan Kural

Ramazan Kural

Okullar açılıyor veliler tedirgin

Okullar açılıyor veliler tedirgin

Pandemi döneminin tüm dünyada tavan yaptığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemi en az hasarla atlatmak gerekir. Sağlık çalışanları elinden geleni yapıyor. İş yine bize vatandaşa düşüyor. Artık şu hayattan vazgeçmişliği, gailesizliği bırakıp elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

**

Bilim kuruluyla yapılan toplantılar genelde il, il kontrol altına olma girişimleri ve hastalığın ne şekilde bulaşma riskleri üzerinde oluyor. Şuan için sokağa çıkma yasağı gibi yasaklar söz konusu değil. Düğünlerdeki oyunlar halay derken hastalığın bu dereceye getirdik. Bakanlık Filyasyon ekip çalışmalarını artırmaya devam ediyor. Filyasyon hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıklarda yapılan hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışma anlamına gelmektedir. Asıl konumuzdan uzaklaşmış gibi olsa da yapılan her şey halka gibi birbirine bağlı maalesef.

**

Çocuklar okula gitmeden sınıf atlıyor. Eba uygulamaları çok güzel gitti ama yüz yüze eğitimin verdiği verimi hiçbir sistem veremez. 1- 4. sınıfa geçen çocuklar ailesinin gayretiyle bir  şey  yapmaya öğrenmeye çalışsalar da başta matematik olsun eksik oluyor. Öğretmen olmak kolay değil yıllarını veriyorsun okul bitiyor sınav atamalar derken en güzel yılların geçiyor. Öğretmenlerin öğrencilerle en kısa zamanda eskisi gibi olmasını sınıflarda olur inşallah.

**

Corona virüsü salgınında okulların nasıl güvenli bir şekilde yeniden açılacağı ülkemiz ve çok sayıda ülkede tartışma konusu oldu. Daha önce okullarını açan ABD corona virüs salgınının artmasıyla tekrar okulları kapattı.  Uzmanlara göre okulları açmak kolay. Okulları açtıktan sonra öğrenciler arasında sınıf içindeki izolasyonu sağlamak ve okulların tekrar kapanmamasını önlemek.

**

Covid-19 tablosu iyiye gitmiyor. Vaka sayıları 1500'lerin üstünde 1700lerde seyrediyor. Son raporlar tedirgin ederken okulların ne zaman açılacağı tüm öğrenciler ve aileleri tarafından merak konusuydu. Corana virüs vakalarının çok atması velileri tedirgin etti.

**

Gözünden sakındığı çocuğunu, yigenini, kardeşini salgının bu kadar arttığı ortamda okula göndermeleri çok zor. Okullarımızda dezenfekte çalışmaları yapılsın kapı pencereleri en iyi şekilde temizlense dahi ailelerin güvenmesi çok zor. İnşallah en kısa zamanda bu hastalığın çaresi bulunur da,  çocuklarımız sıralarına geri döner ve bütün milletimiz rahata kavuşur.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR