Rumeysa Zügül

Rumeysa Zügül

Nush ile uslanmayanı...

Nush ile uslanmayanı...

Azerbaycan..
Can'ımız, ciğerimiz, kardeş ülkemiz. Bir yanımız, Türkçe'sine yüreğimizin eridiği..
Varsa yarası, kahrolduğumuz, kardeşimizin derdine koşar gibi koştuğumuz.
Şarkılarında mest olduğumuz. Halkına kalben, ruhen, fikren sımsıkı bağlılığımız.

Şimdi başka diyarlardan, ahh ederek üzüntümüzün sessiz iniltisi. Azerbaycan şimdi yürek yangınımızın adı.

İçten içe üzülmek meselesi başka, dünyaya haykırmak başka. Azerbaycan şimdi namusumuz, davamız. Şimdi kuvvetli bir yumruk ile masaya vurmamızın adı Azerbaycan.

Kime ne anlatacaksak, mertçe dimdik duracağız karşısına. Azerbaycan yalnız değildir diyeceğiz. Bir olmayı, kardeş olmayı, Azerbaycan'nın kimsesiz olmadığını meydan okuyup göstereceğiz her düşmana.

Ermeni'sine, Rus'una, Abd'sine, İngiltere'sine. Soykırım diye mış mış'layanların suratına çarpacağız tarihin notlarını bir kez daha. Azerbaycan'ı hafife alanların karşısınız "siz hayırdır?" diyerek dikileceğiz.

Meydansa buyrun meydan! Nedir derdiniz? Söyleyin haydi, nedir sizi böyle deli eden, kimdir sizin arkanızdaki gizli ağabeyler? Düşmanlıkta dahi çizgisi olmayan sizleri, bir çırpıda yok etmenin inancı bizde kalmadı mı zannedersiniz?

Yahut, "ne yaptığımızı biz de bilmiyoruz ki?" mi diyorsunuz içten içe. Bize böyle denildi, saldırıyoruz ama sebep ne bilmiyoruz (!) diyenleriniz bile vardır eminim. Neyi bildiniz ki zaten? Neyi anlayabildiniz ey Batı! Sizin anladığınız kan ile beslenmek. Biz maneviyat ehlinin evlatları sevgi ile kuşanmayı severiz lakin kinimiz çoktur, bak bunu bilirsiniz. Yiğidimiz çoktur, iyi tanırsınız. Birlik olduk mu, sel gibi aşarız, korkarsınız!

Sahi bunlara rağmen, neye kafa tutarsınız?
Biz Azerbaycan'ı yalnız koymayız da...
Siz birbirinizi yarı yolda satmayın.

Şurdan 10 gün sonrasına bir yol en yakını.
Bir yürüyün bakalım, görelim on gün sonrasında siz nerdesiniz biz nerde? Kimlerin cümleleri değişmiş, kimlerin duruşu dik kalmış, kimlerin ağabeyleri barış için araya girip sana ağabey olduğunu, akıl hocası olduğunu unutmuş olacak. Bir de çıkıp ahkam kesecek, bir de kahraman olmaya çalışacak..

Mış mış'lara.
Cak cek'ler eklenecek.

Bizi mi sınarsınız yoksa kendinizi mi anlayamadık o ayrı; lakin, diyorsanız "abilerimiz doğru söylüyor biz de onlara güveniyoruz"

Eee ne diyelim..
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir...

Sonrasını ağabeyleriniz pek iyi bilir!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rumeysa Zügül Arşivi
SON YAZILAR