Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ne yazılabilir ki!.

Ne yazılabilir ki!.

Maçtan sonra düşündüm..
Bu Konyaspor için ne yazılabilir, diye..
Yerden yere mi? vurmalıyız..
Yoksa espri mi? yapmalıyız..
Sonra karar verdim, söylenecek tek söz vardı, o da;
“Konyaspor, Trabzon karşısında gazozuna maç yapıtı ve 3-0 yenildi.. hatta, farklı mağlubiyetten kurtuldu”..
İyi ki, maçı canlı olarak statta izlemedik. Televizyonun başında bile utancımızdan yüzümüz kızardı. Yerin dibine geçtik..
Çok iyi kadro oluşturulan, lige çok iyi hazırlandığı söylenen Konyaspor bu mu?..
Torku Konyaspor’u, Konya’yı bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok.  
Herkes aklını başına toplamalı..
Evet, sabır dedik.. Bir kaç hafta daha bekleyeceğiz, ama bir takım bu kadar da kötü olamaz, olmamalı.

Pazar günkü maç için ne yazılabilir ki..
Dediğimiz gibi, gazozuna bir maçtı Torku Konyaspor için.
Kimin ne yaptığı, ne yapmak istediği belli değildi..
İki pas yapamayan, şut atamayan, kanatları kullanamayan, pozisyon bulamayan bir Konyaspor vardı sahada..
Teknik adamların zorunlu ve sakatlıklar dışında hala 11 arayışında olduğu bu takımda kadroya baktığımız zaman, tecrübeli isimlerin 1461 Trabzon karşısında şov yapmaları ve rakibini evire çevire yenerek Konya’ya 3 puanla dönmeleri beklenirdi. Ama tam tersi oldu..
Şimdi, teknik adam ve futbolculara sormak lazım, “Pazar günü 1461 Trabzon karşısında Avni Aker stadında Konyaspor ne yaptı?”
Siz oynadığınız futbol veya oynanan oyundan, alınan sonuçtan memnun musunuz?..
Konyaspor’u bu duruma düşürmekten, rezil olmaktan yüzünüz kızarmadı mı?..

Maçta, sahada olmayan Konyaspor’a karşılık, ev sahibi ekip ise defansta çok iyi organize oldu. Orta alanı, halk değimiyle bacak kadar boyuyla Jebrin tek başına kontrol etti ve geliştirilen olgun ataklarla da Trabzon temsilcisi galibiyete ulaştı.
Torku Konyaspor ise, 90 dakika boyunca ne savunma yapabildi, ne organize olabildi, ne pas yapabildi, ne şut atabildi, ne de bir pozisyon bulabildi.. Öyle ki, Temsilcimiz en etkili ve tek şutunu 74. dakikada attı. Maçın sonlarına doğru da futbolcular tekme atmak, faul yapmak için ellerinden geleni yaptılar.. İyi ki hakemler iyi niyetliydi görmemezlikten geldiler veya görmediler..
Hatta, ilk yarıda hatalı goller yiyen ve hiçte güven vermeyen kaleci Kaya’nın tesadüfen çıkardığı ile birlikte, yüzüne çarpan ve direkten dönen toplar da gol olsaydı Torku Konyaspor belki de tarihinin en ağır yenilgisi alacaktı Trabzon deplasmanında.. 
Sorun nedir, ne yapılması gerekir?..
Bunlar yönetim kurulunda görüşülerek, teknik adamlarla da değerlendirilerek gereken neşter vurulmalıdır. Evet, top yönetim de ve teknik adamlarda. Ne diyelim ki, Allah kolaylık versin..
Ama, umutsuzluk yok.. Konyaspor her dönem olduğu gibi yine zorlukları aşacaktır.. Bunun için birlik olmalıyız. Takıma her zamankinden daha çok destek vermeliyiz. Ulusal maçlar nedeniyle verilen ara yeniden toparlanma adına yeni bir başlangıç ve çare olacaktır. İnancımız budur..
Bu ayrıca, takımın yenilmesini, kötü gitmesini dört gözle bekleyenlere ligin 3. haftasından itibaren alınacak iyi sonuçlarla iyi bir yanıt olacaktır. Teknik adamlar ve futbolcular, iyi futbolla, iyi sonuçlar alıp takımı Konyaspor’a yakışır şekilde üst sıralara taşıyarak bu tür kişilerin beklentilerini boşa çıkartmalıdırlar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR