Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

NATO zirvesinden ne aldık ?

NATO zirvesinden ne aldık ?

Bir laf cambazı çektiği bir videoda 3 fotoğraf gösterdi. Bu fotoğraflardan biri 1994 yılında İsviçre’nin Bazel şehrinde Teodor Herzel salonunda, Erbakan Hocamızın yaptığı Avrupa Müslümanları toplantısı. Bu toplantıya Avrupa’da bulunan Kanaat önderleri, Akademisyenler, Müslüman âlimler ve Hıristiyan Akademisyenler katılmış, Hocamız bu toplantıyı; “Teodor Herzel’in aynı salonda 100 sene önce yaptığı toplantının rövanşı olarak” takdim etmişti.

Bu toplantıyı bizim de iftiharla takdim ettiğimiz ve TV’lerle, sosyal medya ile milletimize tanıtmaya çalıştığımız bir toplantıydı.

İkinci fotoğraf, 14 Haziran 2021’da NATO zirvesi adıyla yapılan toplantının fotoğrafıdır. Bu toplantıya NATO’ya bağlı ülkelerin Devlet ve Hükümet Başkanları katılmıştı. ABD’den yeni Başkan Joe Biden, Türkiye’den Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da katılmışlardı.

Biz bu toplantıda aşağıda ki tezlerimizin gündeme geleceğini ve bunların aciliyet kesbedenlerinin de mutlaka çözüme bağlanacağını ümit ediyorduk. Nitekim iktidarı tutan medya resimde görüldüğü gibi bu kanaatimizi perçinleyecek bir seri yayınlar yapmışlardı.

Ancak bu takdimci arkadaş, ilk fotoğrafla ikinci fotoğrafı birleştirerek NATO toplantısının da ilk toplantı gibi başarılı bir toplantı olduğunu takdim etti.

 

Description: C:\Users\Hay-Der\Desktop\ÇALIŞMALAR\12D.HATIRALARIM\22.NATO ZİRVE TOPLANTISI 2021\616x321-baskan-erdogan-ile-joe-biden-nato-zirvesinde-gorusecek-masadaki-konular-bolgenin-kaderini-belirleyecek-1623220831173.jpg

 

Bu zirveye giderken Cumhurbaşkanımız,

1. Bayden’ın 14 Nisan’da yaptığı konuşmasında; “Türkiye Ermenileri katletmiştir” beyanını red edecekti,

2. ABD, PYD yani PKK’nın kuzey Suriye’deki koluna 4000 TIR silah yardımı yapmasının Türkiye ile dostluğa sığmadığını, söyleyecekti

3. Doğu Akdeniz’de bütün Batılı devletlerin gemileri ile doldurduğunu Türkiye’nin haklarının çiğnendiğini, ifade edecekti,

4. Yunanistan’ın kıta sahanlığı diyerek Türkiye’nin hemen yanındaki adalara bile asker çıkardığını ve bu adaların Lozan anlaşmasını çiğneyerek silahlandırdığını anlatacaktı,

5. Birleşmiş Milletler kararı olmasına rağmen Suriye ve Irak mültecilerin Avrupa tarafından kabul edilmediğini bütün yükün Türkiye üzerinde bırakıldığını söyleyecek ve yaptırım isteyecekti.

6. Parasını ödediğimiz ve ABD’nin bize vermediği F35 uçaklarının durumunu görüşecekti.

7. Rusya’dan satın aldığımız ama henüz programa sokamadığımız S 400’lerin vatan savunması için önemini anlatacaktı.

Ne oldu toplantı? Büyük bir fiyasko ile bitti.

NATO zirvesi toplantısından dönen Cumhurbaşkanımız yaptığı basın toplantısında bir gazetecinin benzer sorular sorunca da; "Çok şükür bunlar gündeme gelmedi" diyerek gülümsemesi, Türkiye’nin tezlerinin hiç birinin gündeme gelmediğinin ve olayın ciddiyetine gölge düşürdüğünün tespitine imkan verdi.

İyi bilinmelidir ki milletin hakkı böyle korunamaz. Ciddi olmayan tavırlarla devlet idaresi yürütmek mümkün değildir.

Tarihi belgeler ve bulgular 1915 yılında yapılan katliamların asıl müsebbiplerinin Ermeniler olduğunu haykırmaktadır. Bu Ermeniler bizim tavırlarımızdan cesaret alarak bir müddet sonra bizden tazminat isteyebilirler, toprak talep edebilirler. Bütün Batı âlemi de bu talebi haklı bularak Ermenileri alkışlayabilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR