Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Nasıl bir hizmet anlayışı anlayamadım

Nasıl bir hizmet anlayışı anlayamadım

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde Akşehir de katıldığı açılış programında; “Polatlı-Yunak-Akşehir projesinin tamamının hizmete sunulmasıyla Ankara-Antalya arasında alternatif bir güzergâh ulaşıma açılacak” şeklinde yaptığı açıklamaya şöyle devam etti.

''Akşehir, Konya’nın Ege’ye açılan kapısı konumuyla, tarih boyunca önemli bir ulaşım güzergahı da olmuştur.

Bu nedenle Akşehir’in bölgedeki yerleşkelere ve Polatlı üzerinden başkent Ankara’ya yüksek standartlı bağlanması çalışmaları kapsamında “Akşehir-Yunak-Ankara İl Sınırı Yolunu” projelendirdik.

Açılışını yapacağımız Akşehir Anayol Köprülü Kavşağı ve Akşehir–Tuzlukçu Yolu, 94,6 kilometre uzunluğundaki Polatlı-Yunak-Akşehir projesi içerisinde yer alıyor.

Akşehir–Tuzlukçu ayrımı arasında kalan 21 kilometrelik kesim 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamlandı.

Polatlı-Yunak-Akşehir projesinin tamamının hizmete sunulmasıyla Akşehir, Ankara’ya bölünmüş yol ağıyla bağlanacak. Böylece, Ankara-Antalya arasında alternatif bir güzergâh hizmete sunulacak'' 

Ülkemizin her bölgesine yeni ve alternatif yolların yapılmasını isterim. Sonuçta “yol medeniyet” demek.

Bu sebeple gerek Akşehir den Antalya ya açılacak yola sözüm yok. Sözüm Marmara-Karadeniz ve İç Anadolu bölgesini en kısa yoldan Antalya ya bağlayan Seydişehir-Manavgat arasının sürüncemede kalması. Anladığım kadarı ile Bakan mavi boncuk dağıtıyor.

2024 YILINDA BELKİ

Ankara-Konya-Seydişehir-Manavgat yolu üzerinde bulunan, yılda yaklaşık 5 milyon aracın geçiş yaptığı, kış aylarında sürücülere inanılmaz sıkıntılar yaşatan, 1825 rakımlı Alacabel geçidindeki tünel 2019 yılında ulaşıma açılacaktı.

Beklenen tünel her nedense açılmadı. Son yapılan açıklamalara göre ve edindiğim bilgiye göre 2024 yılında belki ulaşıma açılabilir.

Belki diyorum, zira yetkililerden aldığım özel bilgilere göre bu çalışma temposu ile 2024 yılında tamamlanması ve ulaşıma açılması bile imkansız görünüyor.

2024 yılında tamamlandı diyelim, bu da ulaşıma açılması anlamına gelmiyor, zira tünel Ceceler köyüne çıkıyor, buradan 12 kilometrelik bölünmüş yol yapılması gerekiyor.

12 kilometrelik yola daha çivi çakılmadı, yol yapımına ne zaman başlanacağı da belli değil.

Hatırlanacağı üzere Alacabel tünelinin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından

20.10 2016 tarihinde telekonferans sistemi ile atıldı.

O tarihte, temelin atıldığı bölgede Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Ahmet ARSLAN, Orman ve Su İşleri Bakanı Yardımcısı Harun TÜFEKCİ, AK Parti Konya Milletvekili Ziya ALTUNYALDIZ, Kaymakam Regaip Ahmet ÖZYİĞİT, Belediye Başkanı Mehmet TUTAL, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa KONURER, Karayolları Genel Müdürü İsmail KARTAL, TCDD Genel Müdürü İsa APAYDIN, Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut AYDIN, Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif ÇOBANOĞLU ve çok sayıda davetli katıldı.

Aradan 5 yıl geçmesine rağmen tünel ve bağlantı yolları tamamlanmadı. Şimdi; Kış mevsiminin başlamasıyla önümüzdeki günlerde bu bölgede yaşanan sıkıntıları hep beraber göreceğiz, okuyacağız.

Her yıl onlarca kazanın meydana geldiği bir güzergahtan bahsediyorum. Karadeniz'de, Doğu da Güney doğu da çok az kullanılan yollara bile kısa sürede tüneller yapılıyor. Söz konusu Konya olunca aynı çaba neden gösterilmiyor.

Her fırsatta “KONYA BİZE HER ZAMAN DESTEK VERDİ” diyen siyasiler. Konyalılar size destek veriyorsa sizin de üzerinize düşeni yapmanız gerekmiyor mu?

Çok kritik olan Konya-Antalya arasındaki tüneli yıllardır bitirememenin izahını bende merak ediyorum.

Ulaştırma Bakanının, “Polatlı-Yunak-Akşehir projesinin tamamının hizmete sunulmasıyla Ankara-Antalya arasında alternatif bir güzergâh ulaşıma açılacak” açıklaması ve çabası neyin göstergesi.

Yılda 5 milyon aracın geçiş yaptığı yol tamamlanmadan, alternatif yol arayışına girilmesi,

Nasıl bir hizmet anlayışı anlayamadım” ANLAYAN VARSA BANA da SÖYLESİN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR