Adem Turan

Adem Turan

Müslüman’a noel kutlamak yakışır mı hiç?

Müslüman’a noel kutlamak yakışır mı hiç?

Hristiyan âleminin mukaddes sayıp kutladığı yılbaşını kutlamak, İslâm şahsiyet ve karakterine aykırıdır. Zira yegâne hak dîn olan İslâm mükemmeldir. Mükemmelin ise artık hükmü bitmiş ve tahrife uğramış bir dinden alacağı hiçbir şey yoktur.

Ayrıca hiçbir mukaddes gün, nefsânî eğlencelerle, haramlarla, şeytânî çılgınlıklarla idrâk ve ihyâ edilmez. Sadece bu hakîkat bile yılbaşını kutlamanın, ne kadar bâtıl bir âdet olduğunu ifadeye kâfîdir.

Öyleyse, günlerce hazırlık yapmak suretiyle yeni yılı bayram havasında kutlamak ne kadar doğru bir hareket olur? Oysa koskoca bir yıl geride kalmış, oturup bunun değerlendirmesini  yapsak daha doğru olsa gerek. Zira, yapılan hataları, yanlış kararları gözden geçirip, tekrarlamanın önünü geçmiş olabiliriz.

Büyükler belki olayın farkındalar ama, küçükler yapılan reklam ve tanıtımlardan ciddi manada etkisi altında kalıyorlar. Şu fıkra buna alanen teyit etmektedir;

Postanede çalışan memurlar yılbaşı günü Noel Babaya yazılmış bir mektuba rastlarlar. Tabii Noel Baba diye birisi olmadığı için mektubu kendileri açıp okurlar. Mektupta şöyle yazıyordur. “Sevgili Noel Baba. Ben 10 yaşında bir çocuğum. Hiç kimsem yok. Yetimhanede kalıyorum. Diğer arkadaşlarıma birçok hediye geldi ama bana hiç hediye getiren olmadı. Senden üç şey istiyorum. Bana bir kalem, bir kalem kutusu, bir de ayakkabı gönderirsen çok sevinirim” Memurlar mektubu okuyunca çocuğa çok acırlar. Kimsesiz çocuğu mutlu etmek ve noel babaya olan inancını sarsmamak için kendi aralarında para toplayıp hediyeleri kendileri almaya karar verirler. Kalem ve ayakkabıyı alırlar, para yetmediği için kalem kutusunu alamazlar. Aldıkları hediyeleri gönderdikten günler sonra çocuktan teşekkür mektubu gelir. Mektup şöyledir: “Sevgili Noel Baba, gönderdiğin hediyeleri aldım. Beni çok memnun ettin. Gönderdiğin hediyelerden birisi gelmemiş. Onu da herhalde postanedeki şerefsizler almıştır.”

Hal böyle olunca, çocuklarımızın zihinlerinde yanlış inançların oluşmasına musade etmemeliyiz. Bu dünyada insanın bir tane babası olur. Babadan hediye gelecekse de kendi babasından gelir. Aksi takdirde hayal kırıklılığı, umutsuz ve mutsuz olurlar. 

Yeni yılın tüm insanlığa önce sağlık, barış ve huzur getirmesine vesile olmasını temenni ederiz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR