Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Muhacirlere ihanet

Muhacirlere ihanet

Geçen hafta Sakarya- Kaynarca İlçesi’nde Suriyeli 20 yaşında dokuz aylık hamile kadın Emani el-Rahmun on bir aylık oğlu ile birlikte cani ve insanlıktan nasibi olmayan Cemal B. ile Birol K. tarafından kaçırıldı ve ırzına tecavüz edilerek hunharca ve vahşice oğlu ile birlikte şehit edildi. Allah rahmet eylesin, ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin.

Dünyanın, böyle vicdanına ve merhametine sığınan muhacirleri bu şekilde katleden bir ülkeye şahit olduğunu bilmiyorum. Bu sebeple devletin, bu mazlumların ve bu kimsesizlerin katillerini en ağır bir şekilde cezalandıracağından hiç şüphem yoktur.

Devlete bir çağrıda bulunuyorum: Bu katilleri şöyle böyle bir nedenle bir gün bırakırsanız, mahşere kadar bu yükün altından kalkamazsınız ve bu şehitlerin ruhları sizi kıyamete kadar boş bırakmaz, bu böyle biline.

Bakın, bu mazlumların ve güçsüzlerin cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ne diyor: “Bize ne oldu ki, biz vicdanımıza ve merhametimize sığınan bebeğin katili olduk.”

Suç ferdi biliyorum, “Hiçbir günahkâr, başkasının günah yükünü üslenmez” (İsrâ,15); ama Sayın Görmez’in dediği gibi bu insanlar bizim vicdanımıza ve merhametimize sığınmıştı. Biz ise bu mazlum güçsüz muhacirleri katlettik. Bu bir ihanet değil de nedir Allah aşkına söyleyin. Bu bir sıradan katletme ve ırza geçme olayı değildir.

Ulusalcılar, (Bağdat’ı istila eden Cengizhan ve torunlarının zihniyetinde olanlar) Suriye’de iç savaş çıktıktan sonra bize sığınan muhacirlere hiçbir zaman tahammül edemediler, zihniyet gereği etmeleri de mümkün değildir.

Şimdiye kadar yaptıkları menfi propagandanın sonucu işte budur. Sevinin bakalım, bayram yapın bakalım, kahraman kesilin bakalım. Ey Suriyeliler! Türkiye’yi terketmezseniz hepinizin akıbeti böyle olacaktır, mesajını verin bakalım. Onlardan önce sizin akıbetinizin çok karanlık olacağını ben şimdiden görüyor gibiyim.

Bu vahşice olayı basite indirgemeye çalışan Aydın Doğan’ın haber ajansı DHA şöyle diyor: “Kadının tecavüze uğramasının altında “güzellik” yatıyor.” Bu söz vicdansız olan bir basının dahi söyleyeceği söz değildir. Olsa olsa kalbi kara canavar ruhlu bir basın söyleye bilir, diye düşünüyorum.

 Bu cümlenin altında yatan gerçek şudur: “Katil benim.” demek istiyor. Savcılara sesleniyorum. Katil kendini ele verdi. Katiller kiralıktır. Azmettirici katil DHA olabilir diye düşünüyorum. Gidin bunların üzerine azmettirici katilin DHA olduğu büyük ihtimal dâhilindedir, diye düşünüyorum.

Bir anekdot anlatayım size; liselerde kredili sistemin uygulandığı dönemde bir grup öğrenci geliyor, bir grup gidiyor. Yazılı yapıyorum, birkaç öğrenci kâğıdını geç verdiği için diğer gurup geldi kapıya dayandı, biraz beklemelerini söyledim. Tahammül edemeyen bir öğrenci kapıyı tekmeledi. Öğrencileri içeri aldıktan sonra sordum kapıyı kim tekmeledi diye cezalandırmayacağım, dedim. Bir öğrenci kalktı, “Hocam delikanlı kalkıp söylemez, kılası sarsılır” dedi. Oğlum kapıya vuran sensin, dedim ve şu şiiri okudum.

Merdi Kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler

DHA, şecaat arz ederken sirkatin söyledi. Evet, savcılar, DHA üzerine giderseniz belki bu vahşice cinayetin perde arkasında neler olup bittiğini çözmüş olursunuz.

Böyle menfur bir cinayetin bir daha meydana gelmemesi için devletin önlem alması gerekir. Bu bağlamda Suriyelilerin durumu hakkında halk ayda bir bilgilendirilmeli

İçişleri Bakanlığı bu konuda halkı geç bilgilendirdi.  Verdiği bilgiye göre, Suriyelilerin suça karışma oranı % 3.2; Dilencilerin oranı %’de 10’dur.

Halk arasında devletin Suriyelileri beslediği, Fen ve Anadolu liselerini ve üniversiteyi kazanmadan kayıtlarının yapıldığı v.s. yaygındır. Sanki o insanlar Türkiye’ye yük gibi gösterilmektedir. Bu konularda da halk aydınlatılmalı.

Bu arada şunu da söyleyeyim: Türkiye’ye yakışmayan bazı muameleler Suriyelilere yapılmamaktadır. Mesela Suriyeliler asgari ücretin altında (600-700 liraya)  çalıştırılmaktadır. Bu ne vicdansızlıktır ki yaptığı muameleden rahatsız bile olmuyor. Hani kul hakkı önemliydi ya, konuştuğumuz zaman mangalda kül bırakmıyoruz, öyle değil mi?

 İlkokullara kaydı yapılamayan Suriyeli çocukların bir an önce kaydı yapılmalı. Bunlar başıboş bırakılırsa yarın birer cani olma ihtimali yüksek olur.

Ensar, Muhacirlere sahip çıkmalı. Vicdanımıza ve merhametimize sığınan bebekleri bir daha katletmeyelim, onlara bir daha ihanet etmeyelim; aksi halde Allah’ın gayretine dokunur. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR