Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

MİT ve Paralel Yapı

MİT ve Paralel Yapı

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği milletvekilleriyle güncel meseleleri değerlendirirken, Güneydoğu'da bazı ilçelerdeki yerleşim birimlerinde yürütülen operasyonlar sırasında şehit sayısının artmasıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu ve şöyle dedi: “Asker ve polis içindeki paralel yapı unsurlarının istihbarat gizlemesi nedeniyle şehit sayısı artmıştır. Terör örgütü barikatları kurarken buralara el yapımı patlayıcılar ile tuzaklamalar yapmış. Bunlar önceden döşenmiş. Emniyet ve asker içinde paralel yapı elemanları bilse de suskun kalıyor bilgi vermiyor. İstihbarat saklanıyor.”

22 Mart 2016 tarihli Milli İstihbarat Teşkilatı isimli yazımda, ülkemizde terör olaylarının artması dolayısıyla MİT ve emniyet içinde istihbarat bilgilerini gizleyen paralel yapı unsurları vardır, diyecektim; fakat elimde bir belge olmadığı için bunu söyleyememiştim. Şimdi bende rahatlıkla söyleyebilirim ki, MİT ve emniyet içinde istihbaratı gizleyen paralel yapı unsurları vardır.

 Bu unsurlar, bununla da yetinmeyip; elde ettikleri istihbaratı terör örgütleriyle paylaşmaktadır, desem kamuoyunu yanıltmış olur muyum? İstihbaratı gizleyen paralel yapı unsurları, terör örgütleriyle bu istihbaratı niçin paylaşmasın ki?

Mesele Sayın Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden indirip, hükümeti yıkmak değil mi? Ayrıca Türkiye’nin zayıf bir ülke olarak kalıp, Batı’nın Ortadoğu’da emellerinin devam etmesinde bir engelin oluşmasını mani olmak değil mi?

Biz söz konusu yukarıda geçen tarih ve isimli yazımızda şöyle demiştik: İrtica ile mücadeleyi bir görev addeden bir zihniyet, terörle mücadelede başarılı olabilir mi? İrtica dedikleri bu milletin dini, inancı, gelenek - görenekleri ve şanlı tarihidir.

Böyle bir teşkilatı, bu milletin kimliğine uygun hale getirilip yeniden yapılandırmadan terörle mücadelede başarılı olmak mümkün mü? İşte Sayın Cumhurbaşkanı bu gerçeği söyledi: Asker ve polis içindeki paralel yapı unsurlarının istihbarat gizlemesi nedeniyle şehit sayısı artmıştır.

Bu haberi medyadan öğrenince akılıma şu geldi: Asker ve polis içindeki paralel yapı unsurları istihbaratı gizliyor. Peki, terör örgütü barikatları kurarken buralara el yapımı patlayıcılar ile tuzaklamalar yaptığını paralel yapı unsuru olmayan asker ve polis görmemiş mi? Onların bundan haberi yok mu? Güneydoğu’da görev yapan asker, MİT ve emniyet mensubunun tamamı paralel yapı unsuru mu? Bunun da üzerinde durulmalı ve aydınlığa kavuşturulmalı.

Bu iş, yalnız paralel unsurla mücadele etmekle olmaz. Asker ve polis içinde kim istihbaratı gizliyorsa görevini kötüye kullanıyor, demektir. Bunun gereği yapılmalı.

Bu millet, istihbaratı gizleyen ve terör örgütleriyle bu bilgiyi paylaşan paralel yapı unsurlarını ve varsa diğerlerini beslemek zorunda değil. “Besle kargayı oysun gözünü öyle mi?”

Tekrar söylüyorum; asker, MİT ve emniyet teşkilatı yeniden yapılandırılmalı. Aksi halde asli görevi ve kuruluş amacı ve felsefesi, irtica ile mücadele olan söz konusu teşkilatların terör karşısında başarılı olması düşünülemez. İşte durumu Sayın Cumhurbaşkanı açıkladı. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR