Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Milli takımda herkes kafasına göre oynuyor

Milli takımda herkes kafasına göre oynuyor

Gruptaki ilk maçında Hollanda'yı 4-2, ardından Norveç'i 3-0 geçen millilerimiz üçüncü maçında adeta okyanusu geçip derede boğularak Letonya ile 3-3 berabere kalmış, ardından Karadağ karşısına mutlak galibiyet için çıkmıştık.

9 ve 30. Dakikalarda goller bulmamıza rağmen, oyuncuların sahada yaptıkları bireysel hataları görünce televizyon karşısında diken üstünde izledik maçı.

Karadağ maçında bir Allah’ ın kulu keyif aldı ise lütfen bize de söylesin. Ufak tefek çatlak sesler çıkmaya başlamasına rağmen o çok bilmiş yorumcularımız Şenol Güneş’ i yine göklere çıkardı.

Neymiş efendim lidermişiz, falan filan, nenemin bıyıkları olsa dedem olurdu hikayeleri.

Gruptan çıkmayı garantileyeceğimiz averaj takımları karşısında kaybettiğimiz puanları eleştiren, hesabını soran olmadı.

Amatör bile diyemeyeceğimiz Cebelitarık karşısında ilk yarı öldük öldük dirildik. İkinci yarının hemen başında rakip öyle bir gol kaçırdı ki, bereket versin top direkten döndü.

Bal yapmaz arı gibi sürekli yan ve geri paslarla ne oynadığını bilmeyen, organize bir tek atağı olmayan Milli takım, neymiş efendim 3-0 galip gelmiş.

BİR EKSİKLİK VAR

Avrupa da kendi takımlarında fırtına gibi esen 9 oyuncumuzun, Milli forma ile sahada yaptıkları hataları ve kaptırdıkları topları görünce taşların yerine oturmadığı açıkça görülüyor.

Bir yerlerde eksiklikler var. Kanaatime göre Şenol Güneş yetersiz kalıyor. Zira Avrupa da oynayan oyuncular en başarılı teknik direktörler ile çalışıyor.

Bu sebeple Şenol Güneş’ in taktikleri kendilerine komik geliyor olmalı ki. Sahada varlar mı? Yoklar mı? Belli değil.

TEL TEL DÖKÜLDÜK

Hollanda maçı öncesi başta teknik direktör Güneş ve aveneleri neymiş efendim, Hollanda’ ya galibiyet için gidecekleri hayallerini öyle bir pazarladılar ki,

Kamuoyunda en az bir beraberlik beklentisi oluştu. Maçın daha 55. saniyesi ve 16. dakikasına golleri kalemizde görünce gerçeğin öyle olmadığını anladık.

Her iki golün hazırlanışını Şenol Güneş defalarca izlemeli. Gerçeği söylemek gerekirse son yıllarda izlediğim en güzel goller. Biz ise tel tel döküldük.

HERKES KAFASINA GÖRE

Milli takıma Güneş doğdu diyenler, buyurun cenaze namazına Güneş batıyor beraberinde Milli takımı da batırıyor haberiniz var mı?

Takımdaki oyuncuları bireysel olarak değerlendirdiğimizde iyi olduklarını görürüz. Bu oyunculara taktik vermenin bir anlamı yok. Zaten kendi takımlarında en iyi taktikleri alıyorlar.

Burada yapılacak iş abi olabilmek, deme ki ne Şenol Güneş ne de teknik ekip bu oyunculara abi olamamış.

Durum böyle olunca da her oyuncu kafasına göre oynuyor. Yenilgiyi anlarım, ancak hiç mücadele etmeden, gayret gösterip emek sarf etmeden yenilgiyi anlamam.

İyi sonuçlar alındığında oyunculara ve teknik ekibe mükafat veriliyorsa, alınan kötü sonuçlar için de ceza verilmeli.

Cezayı mevcut federasyon mu verecek, güldürmeyin beni, önce bu federasyona ceza verilerek görevden alınmalı ki, diğer cezalar da verilebilsin.

Sonuçta lider olarak çıktığımız maçta 3. Sıraya geriledik. Bugün milli maça hocasız çıksak bu hezimet olmazdı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR