Sabit Horasan

Sabit Horasan

Milli maç dönüşü

Milli maç dönüşü

Milli aradan ve yerel seçimlerden sonra şükürler olsun ki, Süper lige yeniden kavuştuk,.

Hani her zaman söylenir/söyleriz, Milli maç araları takımlara yaramıyor diye.

Oysa bu kez tersi oldu ve Süper ligde üst sıralar için mücadele eden takımlardan Başakşehir, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kazandı.

Dört büyük takımdan sadece Fenerbahçe hayal kırıklığı yaratmaya Başkent deplasmanında da devam etti ve Ankaragücü ile berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.

Zirve yarışında Başakşehir ikinci sıradaki Galatasaray ile 6 puanlık farkı korudu. Galatasaray umutlarını kalan 7 haftaya taşırken, Beşiktaş ve Trabzonspor ise Avrupa ligine katılma mücadelesi vermekte.

Ligin altı ise, tam bir kaynayan kazan. Her ne kadar bu hafta İzmir deplasmanında Göztepe’yi yenerek umutlansa da Akhisarspor, Erzurumspor, Göztepe ve Bursaspor için çember daralıyor.

Geride kalan 7 hafta da en az hata yapan, en az puan kaybı yaşayan takım Süper ligde devam edecek. 3 takım ise ne yazık ki, kendisini 1. Ligde bulacak.

Biliriz o duyguları, geçmişte bizde yaşadık.

***

 

Atiker Konyaspor, iki haftalık aranın ardından, Pazar günü lider Başakşehir’e konuk oldu.

Daha önce de yazdık, Kartalların bu maçı kaybetmesi doğal.

Rakip, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a oranla daha mütevazi bir kadroya sahip olmasına karşın, iyi futbol oynayan, takım olma özelliğini taşıyan ve her ne kadar Devlet desteği aldı şeklinde eleştirilse de şampiyonluğa inanmış bir Başakşehir.

Yenilgi normal de, asıl düşündüren konu, Konyaspor’un özellikle de ikinci yarıdaki oyunuyla isteksiz bir görüntü vermesiydi.

Hani bu saatten sonra eleştirsek ne yazar ki denebilir. Ama, kazın ayağı öyle değil.

Gelecek yılın iskeletini oluşturma adına futbolcuların kalan 7 hafta da sergileyecekleri futbol çok önemli.

Teknik adamlar öyle sanıyorum ki, mevcut kadrodan gönderilecekleri belirleyecekler. Yerlerine alınacak futbolcularda öyle sanıyorum ki, bellidir. Bir sonraki sezonda başarılı olma adına bu çok önemli.

Hatta 2022 için şampiyonluk hesapları yapılıyorsa, o zaman kadro yapılanması bu sezon sonundan itibaren gerçekleştirilmelidir.

+++

 

Başakşehir maçına gelince:

Alınacak her puan, Atiker Konyaspor’un sezonu üst sıralarda bitirme ve Avrupa kupalarına katılma açısından çok önemlidir.

Ancak, lider Başakşehir ile oynanan maç, 7 haftalık galibiyet hasretine rağmen kazanma açısından değerlendirmeye almamalıydı. Nitekim sonuç ortada.

Maçın ilk yarısında, oyunu orta alanda kontrol etmeye çalışan, takım boyunu kısaltarak dar alanda rakibe pozisyon vermemek için direnen bir Konyaspor vardı.

Hani, yeşil-beyazlılar bunda da başarılı oldular.

Başakşehir’in 18. dakikada attığı ve sayılmayan golü ve birde İrfan Can’ın attığı şut dışında Konyaspor rakibe pozisyon vermedi.

Konyaspor pozisyon üretti mi? derseniz. Koca bir hayır.

Bir Ömer Ali, Skubiç, hatta çok eleştirmeme rağmen Traore’yi çok aradık bu maçta. Sadece Ömer Ali oynasaydı, Konyaspor eminim ki Jahoviç ve Ömer Ali ile pozisyonlarda bulabilirdi.

İkinci 45 dakika da ise, oyunu dikine oynayan, Konyaspor ceza alanı içerisinde, dar alanda pas yaparak pozisyonlar üreten ve bunun sonucu da iki gol bulan Başakşehir karşısında Konyaspor oldukça isteksiz bir görüntü verdi, son dakikalar dışında. İlk yarıda göremediğimiz şutlarda bu dakikalarda geldi.

Dediğimiz gibi, bu maç zaten değerlendirmemiz dışındaydı.

Atiker Konyaspor için lig bu hafta Sivasspor maçıyla yeniden başlayacak. 7 maçta alınacak puanlar Kartalların sezonu hangi noktada bitireceğini belirleyecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR