Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Milli İstihbarat Teşkilatı

Milli İstihbarat Teşkilatı

MİT’i masaya yatırmanın zamanı geldi. Ortadoğu’da meydana gelen gelişmeler sonucu, terör olayları hızlı bir şekilde arttı ve Türkiye’yi tehdit eder duruma geldi. Ülkemizin istikbali ve bekası açısından, söz konusu teşkilat, terörle mücadelede başarılı mı başarısız mı? Sorgulanmalı ve elde edilen verilere göre yeniden dizayn edilmeli diye düşünüyoruz. Aksi halde milletimizin istikbali ve bekası tehlikeye düşebilir. 

MİT, irtica ile mücadelede başarılıydı. Bu konuda durumu tartışılamaz. Bir örnek vermemiz gerekirse, 10-15 sene önce Doğu’da görev yapan bir öğretmen bize anlattı; bir komiser, İmam- Hatip Lisesi öğretmenleriyle karşılaştığı zaman, “Ben şeriatçıyım” diye söze başlarmış. Birçoğu bunun sözüne kanmış ve ona iltifat etmiş.  Söz konusu öğretmen ise, komiserin konuşmalarından, abdest alışından ve namaz kılışından şüphelenmiş. Arkadaşlarına demiş ki: Dikkat edin bu şeriatçı falan değil, sizin için tuzak kuruyor. Arkadaşlarını ikna edememiş. Kendisi ise komiserin yanında ve onun bulunduğu mecliste hiç konuşmamış. Komiserin tayini Batı’ya çıkınca söz konusu arkadaş dışında diğer bütün öğretmenler soruşturma geçirmiş ve diğer illere sürgün edilmiştir.

MİT,  irtica ile mücadelede başarılı olduğu gibi,  terör olaylarında da başarılı mı? Bize göre sorgulanmalı. Mesela Ankara’nın göbeğinde üç kere bomba patlatıldı ve birçok vatandaşımız öldü ve birçoğu da yaralandı.  İstanbul’da da iki kere bomba patlatıldı orada da birçok vatandaşımız öldü ve birçoğu yaralandı…

Teröristler ve bunları destekleyen yabancı istihbarat teşkilatları bombayı ne zaman ve nerede patlatacağını biliyor ve buna rağmen, MİT neden gereken önlemleri alamıyor? Suriye’den Irak’tan ve başka ülkelerden gelen teröristleri neden izleyemiyor, izliyorsa neden önlem alamıyor? Bu işi yapabilecek teröristlerin durumundan neden şüphelenip gereken tedbirleri alamıyor? Bombalar patlatıldıktan sonra tedbirler yoğunlaştırılıyor o kadar; icra edilen budur.

Bazı yazarların da ifade ettiği gibi içeride teröristlere yardım ve yataklık eden kişi, örgüt, kurum ve kuruluşlar olmazsa onlar, Ankara’nın ve İstanbul’un göbeğinde bomba patlatamazlar.  Kırsal kesimlerde ve inşaat alanlarında bomba imal edilirken ve hazırlanırken MİT neredeydi? Kuzey Irak’tan ve Suriye’den kalkıp Türkiye’ye gelen teröristler, yabancı istihbarat elemanları ve bunlara yardım eden kişi, örgüt, kurum ve kuruluşlar ile buluşurken ve bombayı patlatacağı yerin krokisini çizerken MİT neredeydi?

Gayemiz MİT’i suçlamak veya sorguya çekmek değil. MİT’te bir zaaf varsa, vardır; bunu birçok yazar ve akademisyen de söylüyor; gayemiz onu gidermektir.

İrtica ile mücadeleyi bir görev addeden bir zihniyet, terörle mücadelede başarılı olabilir mi? İrtica dedikleri bu milletin dini, inancı, gelenek - görenekleri ve şanlı tarihidir.

MİT eski MİT değil diyebilirsiniz; Bizce zihniyet önemlidir. MİT’in algısı ve hedefi önemlidir. O da nedir? İrtica ile mücadele değil mi?

Sonuç olarak diyoruz ki, MİT’i bu milletin kimliğine uygun hale getirilerek yeniden yapılandırılmalı Bakın, ondan sonra terör nefes alabilir mi? Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR