Ramazan Kural

Ramazan Kural

Mevsim değişikliği ve Corona

Mevsim değişikliği ve Corona

Normal zamanda mevsim geçişlerinde yaşanan bağışıklık ile ilgili sorunların, corona virüs ile daha dikkatle değerlendirilmesi gerekir. Mevsim geçişi zamanlarında, eğer insanların bağışıklık sistemi güçlü değilse nezle, grip gibi solunum yolu hastalıklarına yakalanma riskinde artış olduğu veya bu hastalıkların iyileşme süresinin uzadığı bilinmektedir.

**

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, sonbaharda bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için beslenmemize ekstra özen göstermeliyiz.

Bağışıklığı güçlendirmek için antioksidanlar olmazsa olmazdır. Bunlar arasında domates, kayısı, elma, üzüm, incir, sarımsak, soğan, çay, bitkisel yağlar yer alır.

**

Bağırsak ve bağışıklık sisteminin sağlamlaştırılmasına yönelik tavsiyeler veren uzmanlar; Prebiyotik ve probiyotik gıdalar, birbirine bağlı olan bağırsak sağlığı ve bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Prebiyotik gıdalar arasında soğan, sarımsak, fasulye, mercimek gibi baklagiller ve domates sayılabilirken. Probiyotik gıdalar arasında yoğurt, kefir, tarhana, turşu, şalgam suyu, boza sayılabilir diyor uzmanlar.

**

Mevsim değişikliği ile bozulan vücut direncimizi ve enerjimizi de spor aktivitelerini çoğaltarak gerekirse takviye olması açısından vitamin alarak sağlayabiliriz. Corona virüs salgını nedeniyle su içme alışkanlığımız gelişti. Normalde pek fazla su içmeyen birisi bile korona virüs olduğu için günlük 2-3 lt su tüketiliyor.  Sıcakların azalmasıyla su ihtiyacını eskisi kadar çok hissetmesek de suyun vücudumuz için çok önemli olduğunu unutmamalı ve günlük ihtiyacımız olan suyu mutlaka tüketmeliyiz. Şuan su içmenin ve sıvı tüketmenin hastalıkta mücadelede en iyi ilaç olduğunu biliyoruz.

**

Corona virüs tüm dünyada vaka ve ölüm sayılarının artmasına neden oluyor. Maalesef ölü sayılarımız ve hasta sayımız çok arttı ve Sadece alabildiğimiz tedbirler bizi kurtaracak. Birçok insan bu virüsle karşı karşıya gelecek benim veya sizin yarın virüse yakalanmayacağının bir garantisi yok. Kendimize iyi bakmalı vücut direnci ve virüslere karşı güçlü olmalıyız.

**

Virüs hız kesmiyor ve virüs tablosu kendini yenileyerek güncelliyor. Zatürree oranı, ağır hasta oranı yatak doluluk oranları gibi yeni sütunlar ekleniyor.  16 Eylül itibariyle sağlık çalışanlarına 3. faz olan aşılar yapılmaya başlanmıştı. Umarım aşı yapılan hastalar çok çabuk iyileşir ve en kısa zamanda toparlanma yaşanır. 

Allah ım devletimizi, milletimizi ve İslam beldelerini ve bütün insanlığı her türlü musibetlerden ve salgın hastalıklardan muhafaza eyle

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR