Adem Turan

Adem Turan

Metaverse çılgınlığı

Metaverse çılgınlığı

Şeytanın uşakları boş durmuyor. Kripto para, bitcoin derken kısa yoldan köşe dönme metotlarına şimdi de  Metaverse’yi  eklediler.

Son dönemlerde arsa satışlarıyla gündeme gelen Metaverse ile ilgili yeni raporlar ortaya çıktı.

Raporların sonuçlarındaki ortak nokta ise Metaverse arsa satışlarının her geçen gün büyüyeceği oldu.

Raporlarda, Metaverse gayrimenkul satışlarının toplamda 500 milyon doları aştığı belirtilirken, 2022 yılında bu rakamın iki katına ulaşmasının beklendiği aktarıldı.

MetaMetric Solutions tarafından yayınlanan çalışmada ise dört büyük Metaverse platformundaki arsa satışları 2021'de 501 milyon dolara ulaştı.

Metaverse veri sağlayıcısı, ocak ayındaki satışların 85 milyon doları aştığını söylerken, bu hızda devam etmesi durumunda satışların 2022'de yaklaşık 1 milyar dolara ulaşabileceğini tahmin ettiğini vurguladı.

MetaMetric'e göre, arsa satışları en çok kasım ayında gerçekleşirken, yaklaşık dokuz kat artarak 133 milyon dolara ulaştı.Aralık ayı itibarıyla arsa satışları azalırken, 2022 yılının Ocak ayındaki arsa satış bedeli, 2021 yılının aynı ayına göre 10 katından fazla gerçekleşti.

BrandEssence Pazar Araştırması tarafından yayınlanan bir rapor ise metaverse emlak piyasasının, 2022'den 2028'e kadar yılda yüzde 31 oranında büyümesinin beklendiğini tespit ettiklerinin altını çizdi.

Sandbox'ın 166 bin 464 parselinin her birinin Aralık ayı itibarıyla ortalama 12 bin 700 dolarlık Ethereum bedeliyle satılırken, parsellerin 96 metreye 96 metre olduğu belirtildi.

Sandbox’ın ardından piyasadaki ikinci oyuncu olan Decentraland (MANA), 16 metreye 16 metre boyutlarında 90 bin 600 parsel satışa çıkarırken, parsellerin her birinin 14 bin 440 dolara karşılık gelen değerindeki Ethereum karşılığına satıldığı bildirildi.

Metaversedeki son durum bu. İnsanın hafzalası almıyor, nasıl bir mantık? Nasıl bir tatminlik duygusu? Doğrusu şaşılacak bir durum.

Velhasıl, insanlık İslam’dan uzaklaşmanın bedelini ödüyor.

Cumanız ve üç aylarınız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR