Hâlid Şen

Hâlid Şen

Meram’a 10 katlı, uygun fiyatlı (!) evler

Meram’a 10 katlı, uygun fiyatlı (!) evler

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu birkaç kez “Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası Toplantısı”nda konuk ettik. Yüksek katlı yapılar konusundaki fikirlerini açıkça, çekinmeden ifade etti. Özellikle selefleri hakkında yapmış olduğu sert ve acımasız açıklamalar şahsen beni şaşırtmıştı.


Meram Belediyesi yanında, Kovanağzı’daki 12 katlı TOKİ konutları hakkında “Orayı alt kademede çalışırken çok farklı planlamıştık fakat yüksek katlı yapılar yapıldı. O konutları gördükçe içim kan ağlar” demişti. Ben de o bölgede oturan biri olarak “Kovanağzı’nda yeni yapılan yerler nasıl olacak?” diye sorduğumda ise 5-6 katı geçmeyecek cevabını almıştım.


Geçtiğimiz gün Meram Belediyesi’nin Aymanas’ta gerçekleştireceği 448 dairelik kooperatifinin tanıtım toplantısına katıldım. Fatma hanım kooperatif hakkında açıklamalarda bulundu. Bize verilen bilgi notunda, yapılacak konutların 10 katlı olarak imal edileceğini görünce kafam karıştı. Fatma Toru hanımefendinin önceki açıklamalarını yazının girişinde olduğu gibi paylaştım. Sanki çelişki var gibiydi...


Kendisine “Yüksek kata karşı olduğunuzu söylemiştiniz 10 kat yüksek değil mi?” sorunca, “Tarihi mirasımızın olduğu bölgelerde 2-3 katlı yapılar yapacağız. Burada öyle tarihi bir durum yok. Zaten Ahmet Özcan’da 10-12 katlı yapılar var” cevabını aldım. Sonra da 4 yıldır ekonomik zorluklar yaşandığını, darbe atlattığımızdan felan bahsetti. Halkımız “Bütçesine uygun” istiyor dedi.

 

Bültende "Sosyal devlet olmanın gereği olarak halkımıza uygun fiyat ve taksitlerle" diye duyurulan kooperatifin 2+1 evlerinde peşinat 36.000 TL, aidat 2.400 TL. Sosyal medya hesaplarımda  “Bu 'uygun fiyatlı' evi alabilmesi için bir çalışanın maaşı kaç TL olmalıdır?” diye sordum. Çoğu kişi güldü, ‘Bu nasıl uygun fiyat’ diye. Bu uygun fiyatlı (!) evi alabilmek, aidatları ödeyebilmek için en az 5 bin lira maaş almak lazım. 5 bin TL maaşı çevrenizde kaç kişi alıyor?


Belediye yetkilileri ekonomik bazı gerekçelerle böyle bir karar almış olabilir ama hep bir bahane ile şehirlerimizi böyle böyle yüksek katlı binalar arasında yaşanmaz bir hale getiriyoruz.

 

**


KÜÇÜK DOKUNUŞLARIN ETKİSİ


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bayram alışverişi boyunca katlı otoparklarımızı ücretsiz hale getirmiştik. Esnafımız ve hemşehrimizin isteği ile arefe günü, açık ve yol üstü otoparklarımız da dahil olmak üzere tüm otoparklarımız ücretsiz olacak” açıklamasında bulundu.


Gayet yerinde ve güzel bir karar olmuş. Vatandaşlar bu haberi, “Küçük dokunuşlarla güzel işler yapılabiliyormuş” şeklinde paylaştı. Aslında Konya’da bu şekilde küçük dokunuşlarla halledilebilecek pek çok sorun var.


**


Bayramınızı şimdiden tebrik ederim...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR