Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Mega projeler ile Seydişehir'in çehresi değişecek

Mega projeler ile Seydişehir'in çehresi değişecek

İlçe ziyaretlerimizin bir diğer durağı olan Seydişehir'de mükemmel gelişmeler oluyor. Beyşehir dönüşü Seydişehir girişinde yol kenarındaki Termal tabelasını görünce Başkanla yapacağımız görüşmede soracağımız sorumuzun ilki kendiliğinden oluşuverdi. Nitekim Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile başladığımız sohbetin ilk konusu Termal proje oldu.

Ancak Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Termal konusundan önce Kuğulu Park projesi hakkında bilgi verdi. Çünkü bu proje bir ilçe Belediyesinin ötesinde Büyükşehir projeleriyle eşdeğer olacak büyüklükte.

Öyle ki 131 Hektar alan üzerinde başlatılan insanların seyahatleri sırasında konaklayabilecekleri yerlerin inşa edileceği projede su sporlarının yapılacağı büyük bir gölet ve çevresinde dinlenme tesisleri ve mesire alanı bulunacakmış. Çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, projenin hayata geçmesi ile ilçenin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacağını dahası Seydişehir’in çehresini değiştereceğini söylemesi bizi heyecanlandırdı. 60 milyonluk değere sahip olan proje o kadar büyük ki Devlet Su İşleri (DSİ), Orman Bölge Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi (KOP), Kalkınma Bakanlığı ve Seydişehir Belediyesinin ortak çalışması ile yürütülüyor.

Ankara-Konya-Antalya devlet yolunun ilçeye önemli bir katkısı olduğu bir gerçek ancak bu proje  hem geçiş yapan yolcular hemde Konya ve bölge insanı için önemli bir durak olacaktır.

Proje hakkında o kadar çok detay var ki bunları bu köşede yazmak anlatmak adına yeterli olmayacaktır, ama bunu görsel olarak yaşamak için biraz daha sabıra ihtiyaç var.

Şehrimiz gerçekten ilçeleri ve değerleri ile ulaşılamaz güzelliklere sahip. Daha geçtiğimiz hafta yazdığım Ilgın yazısında Kaplıcadan bahsetmiş, bu değerin Konyalılar tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekmiştim. Bugün aynı ifadeleri Seydişehir için de belirtmeden geçmek haksızlık olur.

Çünkü Kaplıcalar diyarı olmaya aday şehrimizde Ilgın gibi Seydişehir'de de termal su daha önce özel sektörde istenilen aşamada kullanılamıyordu ancak Seydişehir Belediyesinin olayı ele alması ve ciddi yatırım yapacak olması ile günyüzüne çıkartılarak insanlığın hizmetine sunulacak.

Evet Seydişehir'de artık doğal güzelliğinin yanında termaliyle de ziyaretçilere hizmet edecek. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, heyecanla anlattığı termal projesinde bulunan suyun değerlerinin çok iyi olduğunu bilimsel olarak test ettirip onayını almış. İçilebilir özelliği ile hem harici hem dahili rahatsızlıklara şifa olacak suyun birçok özelliğinin olduğunu belirten Başkan Tutal, bunla alakalı tesisleşme çalışmalarının projesini de hazırlamış. Tahminen 2018 yılının son aylarına doğru tamamlanması planlanan projede en geç 2019 başında vatandaşlar bu şifadan faydalanacak.

Böyle güzellikleri ve büyük projelerin yanında Seydişehir'de sadece bunlardan ibaret çalışmalar yapılmıyor. Sosyal Kültürel ve Sportif anlamda da önemli yatırımlar var. Bunları haberimizde okuyabilirsiniz.

Oldukça verimli geçen Seydişehir Beledimizde Başkan Mehmet Tutal'ın eğitimci kimliği de hiç kuşkusuz hizmetlerine mükemmel bir derecede yansıyor. Özellikle gençler ve çocukların Başkana olan ilgisi sevgisi görülmeye değer.

Bir şehire bir topluma hizmet etmenin kutsal bilinci ile hareket eden Sevgili Başkan Mehmet Tutal'a ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyor, yaptığı ve yapacağı önemli projelerde kolaylıklar diliyorum. Kısa zamanda bir başka güzel ilçemizde buluşmak üzere kalın sağlıcakla...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR