Ramazan Kural

Ramazan Kural

Maraton bitti sınav zamanı

Maraton bitti sınav zamanı

Hafta sonu gerçekleşecek olan YKS sınavı binlerce üniversite öğrencisi adayı sınav için sabırsızlanıyor. Tekrar ertelenip ertelemeyeceği konuşulan sınav tarihlerinde değişikliğe gidilmedi. Liselere Geçiş Sınavı (LGS); 20 Haziran 2020 Cumartesi günü birinci oturumu 09.30’da başlayıp 10.45’de tamamlandı. İkinci oturumu 11.30’da başlayıp 12.50’de tamamlanarak liselere geçiş sınavı (LGS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve corona virüsten dolayı bulaşma riski olduğu için sokağa çıkma önlemleri alındı.

**

Bu hafta sonu yapılacak olan YKS sınavı içinde günün belli saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Birinci oturumu 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15’te başlayıp 13.00’de tamamlanacak, ikinci oturumu 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15’te başlayıp 13.15’de tamamlanacak ve üçüncü oturumu 28 Haziran 2020 Pazar günü 15.45’te başlayıp 17.45’de tamamlanacak. Bizde cumartesi günü 09.30 ile 15.00 arasında Pazar günü ise 09.30 ile 18.30 saatleri arasında evlerimizde olacağız.

**

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak gün ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlı üretiminin yapıldığı satıldığı iş yerleri zorunlu ihtiyaçların karşılanması amacıyla evimizin en yakınında bulunan yere gidilebilecektir.

**

Doğan her çocuğumuza iyi bir eğitim ve ilgi, yetenek ve beklentileri doğrultusunda iyi bir yaşam sunmak ailesinin yardımıyla ve desteğiyle olur.  Uzun bir lise eğitimi sonunda yaklaşık 2,5 milyon genç YKS sınavına girecek. Geleceklerini ve hayallerini bu sınava bağlamış durumdalar. Herkes istediği bölümü kazanacak diye bir şey yok; üniversite mezunu binlerce kişi okuduğu bölümle alakalı değil başka işlerle meşgul.

**

Zaten dünyaya doğup yaşamamız sınav değil mi? kpss olsun şimdiki adıyla yks olsun bütün gençler hayallerini sınava bağlamış. Sınav tabi ki önemli ama her şey değildir. Hafta sonu sınava girecek olan kardeşlerime başarılar dilerim. Haklarında hayırlısı neyse o olmasını cenabı Allahtan niyaz ederim.

**

Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet) ( “Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.” )

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR