Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Marangozlar Sanayii ve Kuğulu Vadisi Projesi

Marangozlar Sanayii ve Kuğulu Vadisi Projesi

Seydişehir Kuğulu vadisi projesi 1.7 milyon metrekare alanı ile bölgenin en büyük projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Sadece Seydişehir ve Konya’nın değil, İç Anadolu bölgesinin gözde mesire alanlarından biri olan Kuğulu Park’ı, Seydişehirliler ve Konyalıların yanı sıra Antalya, Manavgat, Alanya bölgeleri de dahil olmak üzere İç Anadolu bölgesinde yaşayan vatandaşların kullandığı devasa bir yeşil alan.

Kuğulu Vadisi adı altında gerçekleştirilecek projede; “su sporları göleti, 1'inci gölet  100 bin metrekare, 2'nci gölet ise 500 bin metrekare toplamda 600 bin metrekare gölet alanları var.

54 bin metrekarelik eko pazar alanı, 16 bin  metrekare ziyaretçilere açılacak olan sera, 37 bin metrekarelik alanda spor tesisleri, macera parkı, lunapark, seyir terası, kır kahveleri, paintball alanı, kamp ve karavan turizminin yapılacağı alanlar,

25 bin metrekare midilli çiftliği, göl çevresinde kafe ve restoranlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, 2 bin metrekare alanda su sporları ve orman köşkü,

Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsis edilen C tipi mesire alanından çevrilen 484.5 hektarlık alan da ''Kuğulu Tabiat Parkı'' .

Proje Seydişehir Belediyesi, KOP, DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor.

Bu çalışmalar tamamlanınca Seydişehir’ in marka değerine katkı sağlayacak, beraberinde turizm ve ticaret alanında gelişecek, ayrıca Seydişehir ve bölgeye birçok alanda güzellik katacak.

MARANGOZLAR SANAYİ

Kuğulu vadisi projesinde nelerin yer alacağından kısaca bahsettim. Bu yatırımların gerçekleşmesini engelleyen önemli bir unsur var. Marangozlar Sanayii.

Antalya çevre yolunda bulunan sanayi 1970 li yıllardan sonra kuruldu. Oto sanayi kendini geliştirerek modern bir yapıya kavuşurken ne yazık ki marangozlar sanayi ilerleyeceği yerde geri gitti.

Mevcut yapısı ile nerede ise harabe görünümünde olan sanayi, kuğulu vadisi projesinin gerçeklemesi önünde en büyük engel.

Sanayi esnafı bana kırılmasın, gerçek bu.

Hemen ifade edeyim er ya da geç, mevcut marangozlar sanayi bulunduğu yerden kalkacak.

Önemli olan sanayi esnafının mağdur olmadan modern binaları bulunan bir sanayi sitesine kavuşması.

Hatırlanacağı üzere Galerici esnafı da uzun zaman şehir merkezinden çıkmayacağız diye diretti. Sonuç ne oldu. Hepsi taşınmak zorunda kaldı.

Galerici esnafı biraz daha uyanık olsaydı, çok daha modern bir galericiler sitesine sahip olabilirdi. Ama bazı inat galericiler yüzünden mevcut siteyi kabullenmek zorunda kaldılar.

Şimdi Marangozlar sanayi esnafını uyarıyorum. Birlik olup, aranızdan seçeceğiniz temsilciler ile Belediyenin kapısını çalın.

Modern, ihtiyaçlarınızı karşılayacak yeni bir marangozlar sanayi sitesi isteyin. Birlikte güzel bir siteye sahip olma imkanınız var.

Aksi takdirde Galerici esnafının başına gelenler sizlerin de başına gelebilir ki. O zaman dizlerinizi dövmenin bir faydası olmaz.

Kuğulu Vadisi projesi sadece Seydişehir Belediyesinin projesi olmaktan çıktı.

Artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projenin içinde. Kısa süre önce Bakan Murat Kurum Kuğulu parkı ziyaret etti.

Bakan Kurum, “Ben burayı bu kadar güzel tahmin etmiyordum” diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da projeye dahil olduğunu ifade etti.

Ok Yaydan çıktı, bundan böyle proje çok daha hızlı yürütülecek. Bu sebeple Marangozlar sanayii esnafını uyarmak istiyorum.

İş işten geçmeden Belediyenin kapısını çalın, modern bir site isteyin. Belediye ile birlikte güzel bir sitenin inşaatına başlayın.

Aksi takdirde size ne verilirse kabul etmek zorunda kalabilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR