Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

MARANGOZ ESNAFINA ÇAĞRI, BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

MARANGOZ ESNAFINA ÇAĞRI, BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

                                                                                                                                              Seydişehir Kuğulu vadisi projesi 1,7 milyon metrekare alanı ile bölgenin en büyük projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Sadece Seydişehir ve Konya’nın değil, İç Anadolu bölgesinin gözde mesire alanlarından biri olan Kuğulu Park’ı, Seydişehir liler ve Konyalıların yanı sıra Antalya, Manavgat, Alanya bölgeleri de dahil olmak üzere Antalya yolunu kullanan vatandaşların da ilgi gösterdiği önemli bir doğa harikası.

Kuğulu Vadisi adı altında gerçekleştirilecek projede; “su sporları göleti, 1'inci gölet 100 bin metrekare, 2'nci gölet ise 500 bin metrekare toplamda 600 bin metrekare gölet alanları var.

54 bin metrekarelik eko pazar alanı, 16 bin metrekare ziyaretçilere açılacak olan sera, 37 bin metrekarelik alanda spor tesisleri, macera parkı, lunapark, seyir terası, kır kahveleri, paintball alanı, kamp ve karavan turizminin yapılacağı alanlar,

25 bin metrekare midilli çiftliği, göl çevresinde kafe ve restoranlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, 2 bin metrekare alanda su sporları ve orman köşkü,

Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsis edilen C tipi mesire alanından çevrilen 484.5 hektarlık alan da ''Kuğulu Tabiat Parkı''

Proje Seydişehir Belediyesi, KOP, DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor.

Çalışmalar tamamlanınca Seydişehir’ in marka değerine katkı sağlayacak, beraberinde turizm ve ticaret alanında gelişecek, ayrıca Seydişehir ve bölgeye birçok alanda güzellik katacak.

GELELİM MARANGOZLAR SANAYİNE

Kuğulu vadisi projesinde nelerin yer alacağından kısaca bahsettim. Bu yatırımların gerçekleşmesini mevcut Marangozlar sanayi öteliyor.

Antalya çevre yolunda bulunan sanayi 1970 li yıllardan sonra kuruldu. Oto sanayi kendini geliştirerek modern bir yapıya kavuşurken ne yazık ki marangozlar sanayi beklenen modernleşmeyi gerçekleştiremedi.

Daha öncede ifade ettim, bir daha söyleyeyim, er ya da geç, mevcut marangozlar sanayi bulunduğu yerden kalkacak.

Burada önemli olan sanayi esnafının mağdur olmaması.

Konu ile ilgili Belediye yetkililerinin defalarca girişim yaptığını biliyorum.

Bir hatırlatma da yapayım. Hatırlanacağı üzere Galerici esnafı da uzun zaman şehir merkezinden çıkmayacağız diye diretti. Sonuç ne oldu. Hepsi taşınmak zorunda kaldı.

Şimdi Marangozlar sanayi esnafını bir kez daha uyarıyorum. Birlik olup, bu işi çözün artık.

GÜZEL GELİŞME

Hafta içinde Seydişehir Belediyesi meclis toplantı salonunda Mehmet Tutal’ ın başkanlığında Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aypar, Ak parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve Marangozlar sanayisini temsilen esnaflar ile bir toplantı yapıldı.

Toplantının ana konusu Marangozlar sanayi için yapılacak çalışmalar ile Kuğulu Vadisi projesi konusunda istişarelerde bulunmak.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ ın konu ile ilgili uzun süredir marangozlar esnafı ile temasta olduğunu biliyorum, diğer yandan Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aypar’ ın da elini taşın altına koymasını önemsiyorum.

Gerek belediye başkanı Tutal gerekse Oda başkanı Aypar, marangozlar sanayi sorununun çözümü için ellerini değil başlarını taşın altına koymuştur.

Marangozlar sanayi esnafının da elini taşın altına koyma zamanı geldi, hatta geçiyor. Bu iş gerçekten çok uzadı, her geçen gün maliyetlerin arttığı göz önüne alınır ise, kısa sürede bu işin çözülmesi ekonomik açıdan esnaflar içinde de önem arz etmektedir.

Son olarak şu uyarıyı da yapayım.  “Marangozlar sanayi esnafı, bu son fırsat, kaçırmayın”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR