Hâlid Şen

Hâlid Şen

Mankenler ve Bakanlığın attığı el!

Mankenler ve Bakanlığın attığı el!

"Selçuklu Medeniyeti'nin ruhu yeniden canlanıyor" başlığıyla sunulan bir haber. Sponsorluklarını Valilik, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası'nın üstlendiği, Manken Özge Ulusoy ve Londra’dan 15 modelin arz-ı endam ettikleri defilede Anadolu Selçuklu döneminin kıyafetleri sergilendi. Selçuklu Medeniyeti'nin ruhunu siz nereden bileceksiniz?
**
Bu ifsada muhafazakar pek çok firmamız ve bazı belediyelerimiz de sponsor oldu. Başbakanımızın eşi Sare Davutoğlu da defilede övgüler dizmiş, dünyaya duyuracağız diye... Söyleyecek söz bulamıyoruz.
**
Birkaç haftadır konuşuluyordu; Başbakan Konya'da Metro sözü verecek ve iş belediyenin elinden alınıp devlet eliyle yapılacaktı. Geçtiğimiz gün yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı da bunu doğruladı. Bakanlık işe el attı!
**
Konya'da ulaşım çilesinin geldiği nokta ve vatandaşın artık sabrının kalmaması siyasi olarak bunu zorunlu kıldı. Maalesef günü kurtarma adına yapılan işler ileride 'keşke' dedirtecek ama zararın neresinden dönülürse kârdır.
**
Açıklanan karara göre iki yeni hat daha şehrimize kazandırılacak gibi gözüküyor; Kampüs-Beyhekim-Yeni YHT Gar-Gar-Meram Belediyesi // Necmettin Erbakan Üniversitesi-Yeni YHT Gar-Fetih Caddesi-Meram Belediyesi
**
Açıklamaya göre Mustafa Özkafa döneminde temeli atın Fetih Caddesi-Ahmet Özcan tramvay hattının açılacağı görülüyor. Şu anki belediye yönetimi bu hattın temelini komik gerekçelerle kapatmışlardı. Aynı yola geldiler şimdi.

MİNİBÜSLERE KİM BAKAR?
 
Geçtiğimiz gün adliye tarafına giden bir minibüse 'Çimenlik Caddesi'nden geçiyor mu?' diyerek bindim. Geçiyormuş. Şoför öyle söyledi.
**
Yol çalışmalarından dolayı Alaaddin Kap Caddesi'nden gidiyorduk. Bu arada daha fazla koltuk sığdırabilmek için koltuklar o kadar yaklaştırılmış ki, oturmanın imkanı yok. Bir karıştan daha az bir yere insan oturacak! Sahi bunu kim denetleyecek? Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü mü, yoksa Minibüsçüler Odası mı?
**
Çimenlik Caddesi'nden geçerim demişti ya şoför, geçmedi Alaaddin Kap Caddesi'nden devam etti. Tartışarak indim. Nasıl iyi bir şey yazalım?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR