Malatya'da sandık başında cinayet: 2 ölü

Malatya'da sandık başında cinayet: 2 ölü

Malatya'nın Pütürge ilçesinde oy kullanma nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 sandık görevlisi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde oy verme işlemi sırasında çıkan kavgada Saadet Partisi sandık kurulu üyesi ve müşahidi Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş tabancayla vurularak yaşamını yitirdi. Silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin AKP Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük'ün akrabaları olduğu belirtildi. Saldırıda 1 kişi yaralanırken 4 kişi gözaltına alındı.

Milli Gazete'nin haberine göre 10.30 sıralarında Bölünmez Mahallesi İlkokulu'nda AKP Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük'ün akrabaları olduğu belirtilen kişiler, oy kullanmak için sandığa getirdikleri yaşlı bir yurttaşa oy kullanma işlemi sırasında da eşlik etmek istedi.

Saadet Partisi sandık görevlisi ve müşahidi olarak görev yapan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş usulün böyle olmadığını, ancak sandık görevlilerinin eşlik edebileceklerini söyledi. Bunun üzerine Sülük'ün akrabaları ile sandık görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Sülük'ün babası ve iki yeğeni oldukları belirtilen Kadir, Ömer ve Hacı Sülük, çıkardıkları tabanca ile Saadet Partili sandık görevlilerini öldürdü. Ayrıca  Ali Aktaş isimli vatandaşın da yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği kavganın ardından tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alındı. 2 kişinin cesedi yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Olayların daha fazla büyümemesi için okul çevresinde ve mahallede güvenlik önlemi alındı.

MALATYA VALİLİĞİ: 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Pütürge İlçesi Bölünmez Mahallesinde saat 10.00 sıralarında seçim sandığı başında “Yaşlılara Oy Kullandırma” nedeniyle yaşanan tartışma neticesinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, bu müessif olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 kişi Jandarma ekiplerince yakalanmıştır" denildi.

KARAMOLLAOĞLU: ALACAĞINIZ BİRKAÇ FAZLA OY YERİN DİBİNE BATSIN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir. Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın" dedi.

 
İzlenme: 2231
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar