Adem Turan

Adem Turan

Mahkemeler idam kararı verebilmeli

Mahkemeler idam kararı verebilmeli

Bir kimsenin başka bir kimseyi öldürme girişimde bulunması ve onu öldürmesine cinayet denir. Pek çok ülkede idam veya müebbet hapis gibi ağır cezaları bulunan bu eylem, hukuken öldürme veya kasten öldürme şeklinde tanımlanır. Türkiye’de 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun Kişilere Karşı İşlenen Suçlar başlığı altında ikinci kısımda düzenlenmiş bir suç türüdür. Cinayet sırasında kullanılan farklı pek çok alet mevcuttur. Silah, kesici alet gibi farklı aletler ile suçun işlendiği çoğu cinayet vakasında görülmüştür. Kimi zaman cinayete teşebbüs eden suçlulardan yakalanalar olsa da bazı durumlarda faili meçhul olarak tarihe geçen cinayet suçluları da mevcuttur.

Son bir hafta da işlenen cinayet haberlerini bir hatırlayalım, eminim ki siz de benim gibi düşünüyorsunuz.

Dehşete düşüren olay Burdur'da yaşandı. 3 yaşındaki Ayşenur, annesi tarafından ölü bulunmuş, olayın ardından anne Kader K. ve dayı Hızır Tunç Ç. gözaltına alınmıştı. Dayı Hızır Tunç, ilk ifadesinde minik Ayşenur'a tekme attığını itiraf ederken, anne ile birlikte tutuklanmıştı. Olay sonrası Ayşenur'un babası, annesi ve anneannesinin ikinci eşinden DNA örneği alınacağı öğrenildi. Öte yandan nüfus kayıtlarına göre Ayşenur’un babası, anneannesinin ikinci eşi olan Erdoğan K. çıktı.

İstanbul Tuzla'da geçtiğimiz günlerde avukat Dilara Yıldız, restoranda eski nişanlısı tarafından öldürüldü. Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Dilara Yıldız aylar önce öleceğini hissedip bir avukat arkadaşına, "Bana bir şey olursa davama siz sahip çıkın" dediği öğrenildi. Öte yandan İstanbul Barosunda önünde tören düzenlenen Dilara Yıldız'ın cenazesi defnedildi.

Kartal’da avukatlık bürosunda bir araya gelen taraflar arasında çıkan miras kavgasında 4 akrabasını silahla vurarak öldüren Ahmet Salih Belginer, hakim karşısına çıktı. Sanık Belginer, ‘Göğsümde muazzam bir enerji patlaması olduğunu, vücuduma bir gücün girdiğini hissettim. Bu gücün etkisiyle elimi silahıma atıp çıkardım ve doğrulttum. Beynimde şimşekler çaktı, sonrasını hatırlamıyorum’ diyerek şaşkına çeviren ifadeler kullandı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, üniversite öğrencisi Sedefnur Çağlar'ın (23) 7'nci kattaki dairenin penceresinden düşerek ağır yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan polis memuru arkadaşı A.A.’nın ifadesi ortaya çıktı. A.A. ifadesinde alkol aldıklarını, kız arkadaşı Sedefnur Çağlar’ın telefonuna bakmak istediğini, göstermeyince de tartıştıklarını, ardından da pencereden atladığını öne sürdü.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde eşi tarafından 25 yerinden bıçaklanarak öldürülen Funda Koyuncu memleketi Kırşehir'de toprağa verildi. Olayı anlatan amca kızı Filiz Çökel, "Kapıları kilitliyor, dış kapının arkasında sıkıştırıp öldürüyor. 25 bıçak darbesi alıyor ve bunun çoğunu yüzünden alıyor. Öldüğünden emin olunca kapıyı açıyor"

Buraya birkaç haber alabildik. Elbette bu haberlerden daha niceleri var…Akşam haberlerini izlerken mutlaka cinayet haberine rastlarsınız.

Bir anekdot; 2021 yılında İstanbul'da işlenen cinayetlerle ilgili dikkat çeken bir rapor açıklandı. İstanbul Emniyetinin yaptığı analize göre cinayetler ağırlıklı olarak salı günü işlendi. 22.00-01.00 arası en çok cinayetin işlendiği saat olarak kayıtlara geçerken, bunların çoğu temmuz ve kasım ayında meydana geldi. 326 kişinin öldüğü cinayetlerde yüzde 30 ise yabancı uyruklu kişiler.

2021 yılında sadece İstanbul’da 326 kişi katledilmiş, Türkiye genelini siz düşünün. Allah sonumuzu hayır etsin. Öyle görünüyor ki, idam cezaları biran evvel geri getirilmeli.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR