Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Ligden düşmeyiz diye kendimizi kandırmayalım, bu gidiş iyi değil

Ligden düşmeyiz diye kendimizi kandırmayalım, bu gidiş iyi değil

Spor otoriterlerinin ligde kalmak için 42-43 puan yeterli görüşlerine bende katılıyorum. Kazanmamız gereken maçlardan yenilgi ya da beraberlik ile ayrılınca kendimizi güvenli bölgeye atamadık.

Bu sebeple tedirginliğimiz devam ediyor. Rize’ nin 39 puanda olması bu maçın önemini bir kat daha artırdı.  En azından yenilmemek aramızdaki puan farkını koruyacak, kendimizi biraz daha güvende hissetmemizi sağlayacak.

Böyle bir ortamda maça iyi başladık ve daha 6. Ve 12. Dakikalarda bulduğumuz 2 golle öne geçtik sonra da durduk. Bu dakikadan sonra da Rize kalemizde baskı kurdu beklenmedik anda da kalemizde golü gördük. Bir takım nasıl bu kadar basit gol yer anlayabilmiş değilim, rakip atamasa da biz attırıyoruz. 

Sanki 2 golle öne geçen takım Konya değil de başka bir takım. Anlaşılır gibi değil, Palut Hoca böyle mi motive ediyorsun oyuncuları.

Deplasman 2-0 öne geçeceksin, sonra 5-3 mağlup olacaksın. Hiç kimse masal anlatmaya kalkmasın, bu yenilginin izah edilir bir yanı yok.

Ligden düşmeyiz diye kendimizi de kandırmayalım, bu gidiş iyi değil.

Bu arada, Kayseri beraberliğini elbette kimse beklemiyordu. Bu beraberlik rakibin işine yaramış gibi görünse de Konya için de bir kazançtır.

Ligin boyunun kısaldığını kimse göz ardı etmesin. Yukarıda şampiyonluk mücadelesi ama bunun yanında tabanda müthiş bir düşmeme mücadelesi var.

Bu süreçte üstündeki takımları yenmek daha kolay, altındaki takımları ise daha zordur. Nitekim Rize karşısındaki sonuç ortada. 

Bu sıkıntıları yaşamak istemiyor isen ligin ilk yarısında kendini garantiye alacaksın. Bu yıl hedef ligde kalmak, gelecek yıl için ise Yönetim ve Palut hoca’ nın düşüncelerini merakla bekliyorum. 

İNSANIN KENDİNE YAPTIĞINI

“İnsanın kendi kendine yaptığını kimse yapmazmış” diye bir deyim vardır. Beşiktaş Ankaragücü ile 2-2 berabere kalınca, yer yerinden oynadı.

Ortada fol yok yumurta yokken, üstelik te kazanmış iken, Başta Sergen Yalçın olmak üzere Beşiktaşlı idarecilerin bazıları hakemlere ver yansın etti. 

Bu çıkışlara hiçbir anlam veremedim. Zaman zaman kendime dedim ki, “acaba ben başka maç mı, izledim?”

Yeni evlenen gelin misali “hem ağlar hem giderim” der gibi, Beşiktaş kazandıkça şikayet etti ve bu sonuçları kendisi hazırladı.

Ne diyeyim “insanın kendi kendine yaptığını kimse yapmazmış”

KOŞMAYI HATIRMIŞLAR

Son haftaların en iyi Galatasaray’ ını izledim Göztepe karşısında. Şimdi sormak istiyorum, madem bu kadar koşuyordunuz da haftalardır taraftarlarınıza neden saç baş yoldurdunuz?

Göztepe karşısında daha maçın ilk yarısında rahat 3-4 farkı bulacak pozisyonlar buldu Galatasaray.

Sanki sihirli bir el dokunmuş takıma, koşmayı, pres yapmayı hatırlamışlar. İşin özü Galatasaray güzel bir oyunla galip geldi,

ANCAK; Galatasaray yönetiminin hakem Mete Kalkavan ile ilgili yaptıkları açıklama neyin nesi anlayan varsa bana da söylesin.

Kalkavan 3 maç yönetmiş üçünde de Galatasaray kazanmış, bu açıklama ile yöneticilerin kendilerine olan güvenlerini kaybettiklerini düşünüyorum.

YENİ DÜNYA DÜZENİ

Kovit ile birlikte Dünya’ nın yeniden dizayn edildiğini söylemek yanlış olmaz. Nitekim bu futbola da yansıdı İngiltere, İspanya, İtalya'dan 12 kulüp bir araya gelerek "Avrupa Süper Ligi" adıyla hafta içinde oynanacak yeni bir turnuvanın kurulması konusunda anlaşma sağladığını açıkladı, akabinde de yer yerinden oynadı.

Kimse boşuna kürek sallamasın, bu kulüpler böyle bir karar aldı ve uygulamaya koydu ise engellemek kolay değil.

Bundan nasıl istifade edebiliriz onun çalışmalarını yapmak lazım.  ​​​​İster beğenin ister beğenmeyin, Dünya her konuda yeniden dizayn ediliyor. Önemli olan bu düzene ayak uydurmak. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR