Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Kütüphane ile ilgili sürpriz gelişme 9-10 ay sonra tamamlanacak

Kütüphane ile ilgili sürpriz gelişme 9-10 ay sonra tamamlanacak

Deyim yerinde ise yapımı yılan hikayesine dönen Kütüphane ile ilgili bugüne kadar 18 yazı kaleme almışım. Bu 19. yazı.

İnşaat süreci ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum.

1956 yılında hizmete giren ve aralıksız 61 yıl hizmet veren Seydişehir Halk Kütüphanesi yerine yenisinin yapılacağı gerekçesi ile 23 Kasım 2017 günü yıkılmaya başlandı.

Eski binanın yıkım işi Belediye ekiplerince birkaç günde kazasız belasız tamamlandı.

Yıkım sonrası Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 'ın Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü ve Kültür Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu bir protokol hazırlandı.

Protokolde, Seydişehir Belediyesi yıkım ve hafriyat işlemlerini tamamlayacak, İş adamı Osman Nuri Bakırcı' da kütüphanenin yapımını üstlenerek yeni ve modern bir bina Seydişehir’ e kazandırılacaktı.

Daha sonra, Konya İl Kültür Müdürlüğü, Seydişehir Belediye Başkanlığı ve Hayırsever İş adamı Osman Nuri Bakırcı arasında protokol imzalanarak yürürlüğe girdi.

İmza sonrası yerel ve ulusal basında; “Seydişehir modern bir Halk Kütüphane binasına kavuşuyor. Yıkım ve hafriyat çalışmaları Belediye tarafından yapıldı.

İş adamı Osman Nuri Bakırcı tarafından kütüphane binası inşaat çalışmalarına başlanacaktır” ifadelerine yer verdik. Kamuoyu ile paylaştık.

Daha sonra, 2018 yılının 12. Ayında “Kütüphane binası UCUBEYE dönmesin” 2019 yılının 7. Ayında ise “Ne olacak kütüphanenin hâli” başlıkları ile inşaatın seyrini gündeme getirdim.

2018 ve 2019 yıllarındaki yazılarımdan hemen sonra hummalı bir çalışma ile kütüphanenin kaba inşaatı tamamlandı.

Bundan sonra da olduğu gibi kaldı.

BEKLENMEDİK SÜRPRİZ

Şu anda kütüphane binasının durumu içler acısı, neresinden tutsak elimizde kalıyor düşüncesinde iken sürpriz bir gelişme oldu.

Hafta sonu Cumartesi günü Şehit ve gaziler derneğinin programında, Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe başkanı Kemalettin Atalay iş adamı Osman Nuri Bakırcı bir araya geldi.

Laf döndü dolaştı Kütüphaneye geldi, kamuoyunun beklentisinin bir an önce kütüphanenin yapılması olduğu dile getirildi.

Seydişehir’e yeni atanan Kaymakam Pişkin de konu ile ilgili bilgi aldıktan sonra Bakırcı’ ya inşaatı yapıp yapmayacağın sordu. Bakırcı da inşaatı tamamlayacağını söyledi.

Daha donra Kaymakam Pişkin, Başkan Tutal ve Ak Parti ilçe başkanı Atalay, Osman Nuri Bakırcı’ ya inşaatı ne kadar sürede tamamlayacağını sordu.

Bakırcı; “İnşaatın yüzde 30 nun tamamlandığını, yaklaşık 2 milyon lira harcama ile kalan kısmı tamamlayabileceğini ifade ederek bir yıl süre istedi”

Kaymakam Pişkin, Başkan Tutal ve Ak Parti ilçe başkanı Atalay, Bakırcı dan 2022 yılının 6.7. ayına kadar inşaatı tamamlamasını istedi.

Bakırcı da kalan kısmı bahsi geçen sürede tamamlayabileceğini söyledi.

Burada dikkat çekmek istediğim konu, Seydişehir’ i yöneten idari erkan’ ın yaklaşımı oldu. Kaymakam, Başkan ve İlçe başkanı iyi bir sınav verdi.

Bundan sonra konunun takipçisi olacağım. Yılan hikayesine dönen kütüphane inşaatı tamamlanıncaya kadar takip edeceğim.

Sonuçta, Kütüphane ile ilgili sürpriz gelişme yaşandı, 9-10 ay sonra tamamlanacak.

Tamamlanınca da emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür edeceğim

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR