Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılından beri başlatılan Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri her sene 14- 20 Nisan tarihleri arasında yapılmaktadır.

Mevlid Kandili ilk defa söz konusu tarihte başlatılmamıştır. Osmanlı Devleti Padişahı II. Selim zamanından beri kutlanmaktadır. İnşallah bu etkinlikler devam eder, böylece peygamberimiz, halkımız ve bütün insanlık tarafından anlaşılır.

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, ülkemizin her köşesinde büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanmaktadır. Peygamberimizin hayatı, ahlakı ve insanlığa örnek oluşu detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Müftülüklerimiz, bu konuda her sene dergi çıkarmaktadır. Mesela Konya Müftülüğü, bu sene, Peygamberimiz Din ve Samimiyet isimli bir dergi çıkartmıştır, okumanızı tavsiye ederim.

Kutlu Doğum etkinlikleri, gelecek yıllarda daha coşkulu bir şekilde kutlanmak suretiyle peygamberimiz anlaşılır, böylece insanlık, hörgücünde sudan habersiz çölde yürüyen bir devenin susuzluktan ölmesi gibi yanı başında Kur’an-ı Kerim ve Sünnet olduğu halde bundan habersiz ölmez.

12 Eylül’den önce her iki taraftan kafası çalışan beş bin tane evladımız öldürüldü. Bunlara aynı el silah veriyordu ve bu el, iki grubun ayrı ideolojinin sahibi olduklarını beyinlerine yerleştiriyordu. Sağ- sol kavramları, Batı medeniyetinin ürettiği iki kavramdır. Biri sosyalizmi diğeri kapitalizmi temsil ediyor. Mesela ABD sağcıdır, Bolşevik Rusya solcudur. Bu sebeple İslâm dininin sağcılık ve solculukla yakından ve uzaktan hiçbir ilgisi yoktur. Müslümanların amel defterleri sağından ve önünden, kâfirlerin amel defterleri ise solundan ve arkasından verilecektir; mesele bundan ibarettir.

Aleyhi’s-Salatü ve’s-Selâm Efendimiz her yünüyle örnek bir şahsiyettir. Her yaştaki insanın örnek alacağı ve izini takip edeceği mümtaz bir liderdir.

Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır. (Ahzâb, 33 / 21)

Aleyhi’s-Salatü ve’s-Selâm Efendimiz, yüksek bir ahlaka sahiptir. Rabbimiz şöyle buyurur: “Sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin.” Kalem, 68 / 4.

Türkiye’de Kutlu Doğum Etkinliklerinin her yıl bir hafta boyunca büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanmasının sebebi, Efendimizin örnek şahsiyetini ve yüce ahlakını kavramak ve bunu hayata geçirmektir.

İnsanlık, kendisini bundan mahrum eden zihniyetin iç yüzünü anladığı gün Efendimiz (s.av.) ile arasındaki Berlin Duvarı’nı yıkacak ve O’nunla kucaklaşacaktır.

 Kutlu Doğum Etkinliklerinin buna katkıda bulunması niyazıyla söz konusu etkinliklerde görev alan ve bu etkinliği yürüten kardeşlerimi yürekten kutlar, başarılar dilerim. Hoşca kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR