Adem Turan

Adem Turan

Kur’an dünyada en çok okunan, ama en az anlaşılan kitap!

Kur’an dünyada en çok okunan, ama en az anlaşılan kitap!

Acı ama gerçek, Dünya Müslümanları fırsat buldukça kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i sıklıkla okuyor. Ramazan ayında daha da artıyor. İlk bakışta güzel bir hareket. Ancak sadece temcit gibi okunup geçiliyor. Bu kitabın mesajı ne? Yaradan, insanlara ne söylüyor? Ne gibi uyarılar yapıyor? Üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu.

Kur’an insanlığa gönderilen en son ilahi kitap olup, aynı zamanda  evrenseldir. Dili Arapça olsa da çağımızda yaklaşık her dilde tercümesi mevcuttur. Nerede olursanız olun temin ve tedarik etmeniz mümkün.  Yeter ki anlamak için okuyup, üzerinde yoğunlaşıp uzun uzun tefekkür edelim.

Öyle zannediyorum ki, bir çok Müslümana Fatiha’nın anlamını sorsak, çok az sayıda manasını bilen insan çıkar. Üzücü ama gerçek.

Bu hususta imamlara çok elzem görevler düşüyor. Cemaatle hemhal olup namaz kıldırmanın ötesinde onlara asli görevi olan  “İyiliği emredip, kötülüklerden uzaklaştırma” vazifesini yapmaları gerekiyor. Tabiidir ki,  iyiliklere yönelmek için iyilerle beraber olmak gerekir. Zira Rabbimiz Enam 68’de “Şayet şeytan sana unutturursa, hatırladıktan sonra o zalim grup ile beraber oturma”  buyuruyor.

Zaten meşum gruplara müdahil olan insanların akıbeti bedbahtlık ve pişmanlıklar olacaktır. Ancak zaman kaybıdır, ahirette de ise telafisi yoktur.

Bilgi yarışma programları ilgimi çeker, vaktim oldukça seyrederim. Bir tv kanalında padişah 2.Abdülhamid’e şiir yazan yabancı şairin ismini sordular. Tag Archives’in ismini yarışmacıların çoğunluğu doğru cevap verdiler. Şaşırdım. Demek insanlar iyi yönlendirilirlerse araştırıyor, okuyor ve öğreniyor.

 Öyleyse biz de; Rabbimizin mesajı olan Kur’an-ı Kerim’i layığı ile okuyup öğreneceğiz, anlamağa çalışacağız ve de hayatımıza uygulayacağız.

  Kur’an ifadesiyle “Rabbimiz günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al”  diye dua ediyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

        

   

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR