Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Küme düşmez ise iyi, Konyaspor bitmiş

Küme düşmez ise iyi, Konyaspor bitmiş

Pazar günü ve uygun bir saatte olmasına rağmen Konya seyircisi maça ilgisiz, kale arkaları tamamen boş. Bir avuç Kayseri seyircisi stadı inletirken, Konyaspor seyircisi suskun. Sanırım seyirci ümidini kesmiş.

Çok kötü başladığımız maçta bir de, Levan Shengelia kendi kalesine gol atınca 0-1 yenik duruma düştük ve Kayseri sporu cesaretlendirdik.

Golden sonra, ne oynadığını bilmeyen bir Konyaspor çıktı ortaya, bir takım bu kadar mı? Kötü olur. Takımın her tarafı dökülüyor, buna rağmen agresiflik had safhada.

45 artı 1 de ilk defa organize bir atak yaptık.  Nejc Skubicin güzel pası ile Deni Milosevic golü attı skora dengeyi getirdi. 1-1

İkinci yarıya ayağa pas yaparak biraz daha iyi başladık, ancak kendi sahasından çıkamayan Kayseri ye karşı hiçbir varlık da gösteremedik.

Baktılar ki hiçbir varlık gösteremiyoruz, ümitlenerek tekrar üzerimize gelmeye başladılar.

Kayseri seyircisi Hikmet İstifa tezahüratları yaparken, orta sahadan kaleciye pas vermeye ve rakibi üzerimize kendi elimizle çekmeye devam ettik.

27 Ocak 2019 tarihinde Antalya karşısında aldığımız 2-0 lık galibiyet sonrası iç sahada maç kazanamadık. 10 maçın 8. de beraberlik, 2. de ise mağlup olduk.

Geçen sezon, Antalya maçından sonra başladı kötü gidiş. Teknik heyet kötü gidişe bir türlü önlem alamadı. Kayseri karşısında 90 artı 6. da var kararı ile penaltı kazandık. 90 artı 7 de Jevtoviç penaltıyı gole çevirdi ve ecel terleri döktüğümüz maçta 2-1 öne geçerek 10 maç sonra galip gelebildik.

Galibiyet kesinlikle aldatmasın, Bu oyun anlayışı ile kümede kalırsak iyi, KONYA TAKIMI BİTMİŞ

KONYA SAYESİNDE KÜMEDE KALDI

Geçen yıl her iki maçta da Göztepe yi yenemedik. Evimizdeki maçta berabere kalınca Göztepe Konya sayesinde kümede kaldı.

Oysa Göztepe seyircisi hiçbir zaman sempatik olmadı. İzmir de oynanan her maçta seyircilerimize inanılmaz eziyetler yapıldı. Sırf bu yapılanlar göz önüne alınarak geçen hafta Göztepe yi yenerek en güzel cevabı sahada vermeliydik.

BERBAT BİR İSTATİSTİK

Rakip 16 şutun 10 nda isabetli olurken, 27 kez orta yaptığı maçta bir isabetli şut ile maçı tamamladık.

9 şutun bir tanesinin isabetli olması nasıl izah edilebilir. 90 dakika boyunca sadece 5 orta girişiminde bulunulmasına ne demeli.

SERKAN 8 TOP KURTARDI

Serkan kaleyi tutan 10 şutun 8’ini kurtararak, takımını hezimetten kurtardı. Nasıl bir acemilik bu, rakip oyuncunun formasını ceza sahası içinde çekerek penaltıya sebep vermek neyin nesi.

GALİBİYETİMİZ YOK

Göztepe’yi 5 maçta da yenemedik. 5 maçta 3 yenilgi 2 beraberlik. Berbat bir sonuç.

Teknik ekip ne derse desin, ne mazeret bulursa bulsun, kesinlikle bu rezaleti izah edemez. Beraberliklere alışmıştık, yenilmekten iyi diyorduk. 11 maçta 2 galibiyet 9 beraberlik almıştık. Göztepe ye yenilmek çok üzücü oldu. Neyse ki Kayseri yi yenerek sıralamada üst sıralara çıktık.

GALATASARAY da PANİK

Güçlü kadrosuna rağmen Galatasaray da büyük bir panik havası var. Fenerbahçe maçının henüz 5. dakikasında rakibini kendi sahasına hapsedip pres yapan Galatasaray olması gerekirken, presi Fenerbahçe yapıyor. Galatasaray ne oynadığını bilmiyor.

FATİH TERİM İSTİFA EDEBİLİR

Ligin ilk 6 haftasında alınan sonuçlardan ziyade oynanan kötü futbol Galatasaray taraftarlarında hayal kırıklığı yaratırken, gelecek için de büyük karamsarlık ortaya çıkarıyor.

Bu durum Fatih Terim’ in gözünden kaçmaz, Fatih Terim, başarısızlığı hazmedecek biri değil, ani bir kararla istifa ederse kimse şaşırmasın. Terim istifa ederse bir müddet sonra Galatasaray’a başkan olarak geri dönerse kimse şaşırmasın.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR