Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Kulluk Elini Değil Bedenini Koydu Taşın Altına

Kulluk Elini Değil Bedenini Koydu Taşın Altına

Başkan Hilmi Kulluk sıkça eleştirildi. Ancak gelin görün ki kongrede Kulluk’ tan başka aday da çıkmadı. Şimdi sormak istiyorum. Madem Kulluk başarısızdı, acımasızca eleştirdiniz. Peki! Neden bir liste oluşturup aday olmadınız?

Sonuçta, kongrede Hilmi Kulluk yeniden başkan oldu. Kulluk güven tazeledi gibi klişe sözler ortalıkta dolaşıyor, dikkat çekmek istiyorum, Kulluk’ un güven tazelemesinden çok Kulluk elini değil bedenini taşın altına koydu.

Bu saatten sonra Hilmi Kulluk ve yönetimini kimse eleştirmesin, beğenmeyenler aday olsaydı. Konu kapanmıştır artık. Yönetim ise şu isimlerden oluştu.

Ekrem Coşkun, Bünyamin Sarıtaş, Güven Öten, Uğur Öncan, Zahir Renklibay, Kemal Işıkçeviren, Vahdi Karacaoğlu, Cengiz Yönet, Muammer Akın, Mehmet Akcan, Mehmet Orhan, Nuh Kaygısız, Hakan Faydasıçok, Gökhan Çelik.

Hayırlı olsun, başarılı olmalarını yürekten istiyorum.

Bu arada Başkan Kulluk ilk açıklamasında,

"Bu takım Konya'mızın, bizim tekelimizde değil. El birliği ile yapalım. Proje üretelim, reklam verelim, loca satalım. Herkese kapımız açık. Konya'dan tek istediğim şu; hep beraber birleşelim, aklın yolu bir, en iyi yere çıkalım." 

İfadeleri tüm Konya ya açık bir mesaj niteliğinde, umarım mesaj alınmıştır.

ASIL SUÇLU FEDERASYON

CAS Trabzonspor’ un Avrupa kupalarından men cezasına yaptığı itirazı reddetti. Buradan çıkan anlam Trabzon usulsüzlük yapmış,

Türkiye Futbol Federasyonu da bu durumu ya bilerek ya da bilmeyerek atlamış.

Bunun anlamı şu;

Federasyon UEFA nın yönetmeliklerini anlamıyor ya da bilmiyor. Bunun her ikisi de affedilemez bir hata.

Federasyon olarak Kulüplerimizi böyle mi koruyor, böyle mi haklarını savunuyorsunuz. Bu nasıl bir beceriksizlik.

Zamanında Trabzon’ u neden uyarmadınız, uyardınız ise Trabzon bile bile usulsüzlük yaptı ise neden federasyon olarak siz ceza vermediniz?

Trabzon yönetimi, siz Federasyonu bir kenara bırakıp neden UEFA nın kriterlerini yerine getirmediniz. Şimdi yazık değil mi? bu kadar emeğe.

Uzun yıllardan sonra Ülkemizi Şampiyonlar liginde temsil etme hakkı elde etmişken, bunu çok basit bir şekilde kaybetmenin cevabını nasıl vereceksiniz.

Burada esas sıkıntı Federasyon da, Kulüplerin durumunu en iyi Federasyon bilir, bütün takımları uyarmak, yol göstermek ve ceza vermek elinde iken takımlarımızı UEFA nın kucağına atmak nasıl bir düşünce.

Üzülerek ifade ediyorum, Türkiye hiç bu kadar beceriksiz bir Federasyon görmedi.

Durum bu kadar iç açıcı değilken. SPOR BAKANI SADECE SEYİRCİ Mİ?

HERKES ALMANIN PEŞİNDE

Sezon sona erdi, akabinde tüm kulüpler oyuncu alma yarışı içine girdi. Oyuncu almak para demek, kulüplerimizde para olmadığına göre alımların çoğunun gerçekleşmesi mümkün değil.

Kulüp yöneticileri fazla para harcamadan takımı nasıl kurarız düşündeşi içine girmediği müddetçe ne başarı ne da mali disiplin gelir.

Ülke içinde başarılı olunsa da UEFA dan alınan cezalarla sınır kapısından geri dönülür.

YETİŞTİRME PEŞİNDE OLAN YOK

Kulüp başkan ve yöneticilerinin ligde ön plana çıkan futbolcuları transfer etmek için adeta yarışa girdiğini görmek düşündürücü.

Oysa yöneticilerin birinci hedefi futbolcu yetiştirmek olmalı.

Nasıl ekonomi de üretmeden kazanmanın mümkün değil ise, futbolcu yetiştirmeden iyi bir takım oluşturmanın ve mali disiplini sağlanmasının mümkün olmadığının öğrenilmesi lazım.

Aksi takdirde ülke içinde kısır çekişmeler ve küçük mücadeleler kaçınılmaz hale gelir.

İşin özü KENDİMİZ ÇALAR, KENDİMİZ OYNARIZ

TRABZON BU YILI KAYBETTİ

Yeni sezonda Trabzon Eddie Newton ile anlaştı. Chelsea’de Roberto Di Matteo, Hiddink ve Lampard gibi önemli isimlerin yardımcılığını yapan, Şampiyonlar Ligi kupası sevinci yaşayan ve Zeliha Newton ile evli olan İngiliz teknik adam, Hocaya biraz zaman gerek, Trabzon seyircisi bu zamanı vermez.

Trabzon için en ideal hoca Abdullah Avcı idi. Kısaca Trabzon 2020-2021 sezonunu şimdiden kaybetti.


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR