Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

KTO Karatay Üniversitesi Konya'ya değer katmaya devam ediyor

KTO Karatay Üniversitesi Konya'ya değer katmaya devam ediyor

İ

smini 1251-1914 yılları arasında 663 yıl kesintisiz eğitim veren ve Selçuklular’ın resmi yükseköğretim kurumu olan Karatay Medresesi’nden alan ve bu seçkin eserin adını yeniden diriltmek ve ölümsüz hizmetlerini sürdürmek amacıyla, bugünün ahileri tarafından 2009 yılında KTO Karatay Üniversitesi adıyla eğitim öğretim faaliyetlerine tekrar başlayan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlamasına az bir süre kala yeni dönemin bilgilendirmesini dün düzenlediği bir basın toplantısı ile yaptı.

KTO Üniversitesi konferans salonunda yapılan toplantıda biz basın mensupları ile bir araya gelen Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve yönetim kurulu, üniversite ve yeni dönem hakkında bilgiler verdi.

Daha önceki bilgilendirmelerin ötesinde yeni döneme başladığı yerden çok daha yüksek seviyelerde giren KTO Karatay Üniversitesi'nin geldiği konum gerçekten onur verdi.

Başka bir deyişle söylemek gerekirse temelleri Ahilik kültürüne, yani kardeşliğe dayanan ve Karatay Medresesi’nin ruhunu yansıtmaya çalışan KTO Karatay Üniversitesi, gün geçtikçe büyümeye ve Konya’mıza değer katmaya devam ediyor.

Öyle ki; 6 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokulda yürütülen toplam 59 farklı programla, Konya’mızın ve ülkemizin beşeri sermayesine katkı sağlayan ve bu sayının 39’unu lisans ve ön lisans programları oluşturuyorken, lisansüstü programların sayısı ise 20 olması kısa zamanda alınan mesafenin önemini gösteriyor. Özellikle geçen yıl yeni açılan 14 yeni bölümün, bu yıl da 4 yeni bölümle desteklenmesi, farklı disiplinlerde öğrenim görmek isteyen aday öğrenciler açısından, alternatiflerin arttığı manasına geliyor.

Yeniden dirilişinin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen köklü geçmişi ve vizyoner geleceği ile projelerini emin adımlarla hayata geçiren KTO Karatay Üniversitesi, işini iyi bilen donanımlı akademik kadrosu ve bu kadroya her türlü desteği kesintisiz veren değerli mütevelli heyeti ile bugünün gençlerini geleceğe hazırlıyor. Bu anlamda Başta Başkan Selçuk Öztürk olmak üzere mütevelli heyeti, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade ve Akademik kadro ile idari kadroyu kutlamak istiyorum. Çünkü önemli bir hizmetin uzun yolunda değere 'Değer' katmak için önemli çalışmalar yapıyorlar. 

Toplantı da Selçuk Başkan kısa sürede gerçekleştirdikleri projeleri anlatırken Osmanlı Devleti’ni kuran atalarımızın eğitim gördüğü Karatay Medresesi kültürünün tam 102 yıl sonra tekrar eğitime başlayan kurumu konumundaki KTO Karatay Üniversitesinin aradaki bu açığı kapatmaya yönelik hızının önemini düşünmeden de geçemedim.

Çünkü Selçuk Başkan verdiği sayısal bilgilerin ötesinde yeni açılan “Enerji Yönetimi Bölümü”, yeni hukuk fakültesi binası ve ardından yeni döneme yetiştirilmeye çalışılan diğer bina ile üniversite bünyesinde faaliyet gösterecek eğitim araştırma hastanesinin projelendirildiğini ifade etmesi KTO Karatay Üniversitesi'nin yakın zaman içinde Türkiye'nin sayılı Üniversiteler arasındaki yerini alacağının göstergesi.

Çift Anadal Programları (ÇAP) ile öğrencilerini donanımlı hale getiren ve önemli bir avantaj sunan KTO Karatay Üniversitesi, bursları ile de birçok vakıf üniversitesinin önünde yer alıyor.

Toplantıda dikkatimi çeken önemli konulardan birisi ise kendi enerjisini üretmesi oldu.A Blok üzerine yerleştirilen 265 watt’lık 800 adet panelle, yıllık elektrik tüketiminin %25’ini toplam 200kW’lık olan bu santralden sağlayacak olan KTO Karatay Üniversitesi, MEVKA tarafından desteklenen “Güneş Enerjisi Santrali Projesi”ni hayata geçirmiş ve yaklaşık 3 haftadır da kendi elektriğini üretmeye başlamış.

Kısacası bu ve buna benzer önemli projelerin ifade edildiği toplantıda Selçuk Başkanın şu sözleri ile yazımı sonlandırmak istiyorum. “Biz aynı zamanda geleceğe yön veren üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Bunun için geleceğe yönelik büyük planlar hazırlayarak eğitim programlarımızı hazırlıyoruz. 2023 yılında Türkiye’deki ilk 8 üniversite içine girmeyi hedefimize koyduk. 2051 yılında ise dünyanın sayılı üniversiteleri arasında olmayı amaçlıyoruz. Ülkemizin geleceğine de büyük faydası olacak üniversitemiz her zaman kendini yenileyecektir”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR