Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Koyun bıçağın altında

Koyun bıçağın altında

Futbol takım oyunu, yönetici, teknik adam, futbolcu, kulüp çalışanları ve camia bütün olabildiği zaman başarılı olunabiliyor.

Konyaspor uzun zamandır bir türlü bütün olamadı.

Yöneticilerin kendilerini Kaf dağının zirvesinde görüp ben buraların hakimiyim demesi,

Teknik adamların dediğim dedik çaldığım düdük demesi,

Futbolcuların bu huzursuz ortamdan rahatsız olup performansının düşmesi,

Sportif başarı olmayınca taraftarın homurtusu,

Basın yayın organlarında çalışan arkadaşların kendi ekmek davasından dolayı üç maymunu oynaması,

Konyaspor kulübünü içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Şimdi herkes durumun farkında ancak çok geç…

Tarih geçmişten ders almak için okunur, Bahattin Karapınar döneminde yapılan hatalar çok uzak değildi ama çabuk unutuyoruz. Aynı kişiler ve aynı hatalar…

Bahattin Karapınar döneminin baş sorumlularından olan Mustafa Eraydın hala bu kulübe futbolcu getirip bu kulübün kapısından içeri girebiliyor ise hataları tartışmanın anlamı yok.

Bıçağın ucuna yatan koyundan farkımız yok…

Konyaspor kötü yönetiliyor, hovardaca harcanan paraları, çekilen kredileri ve faizleri Konya hep beraber ödeyecek. Bu duruma seyirci kalan verdikleri paranın ve desteğin nereye gittiğini araştırıp takip etmeyen Konya şehrinin ileri gelenler başta olmak üzere, herkes bu bedelden nasibini alacak.

Konyaspor son iki yılda inanılmaz derecede şehirden destek aldı, kulüp ve takım bu desteğin karşılığını veremediler. Eze’nin Evouna’nın çamaşır makinası bile olmadığını iddia edenler kulübü merdaneli makinaya muhtaç ettiler…

Gelelim Konyaspor’un oyun ve aldığı skorlara, hoca ile futbolcunun arasındaki ipler koparsa ne skor gelir ne de başarılı oyun. Konyaspor’da İsmail Kartal’a uzun vadede hiç güvenmedim sonuçta beklediğim bir ayrılık oldu.

İlhan Palut göreve geldi. Hatayspor’un kazandığı maç sonrası yaptığı koşu ve hırsıyla Göztepe’ye gitmişti. Şimdi Konyaspor’da Konyaspor içerideki sorunları çözebilirse başarılı olur, hocanın yapabileceği tek şey takımın içerideki huzursuzluğu gidermek. Bunu başarabilirse başarılı olur.

Konyaspor’un işi zor, bu at bu arabayı çekmiyor, çekmesi de mümkün değil, düzelir mi çok inancım yok….

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR