Murat Dönmez

Murat Dönmez

Kötü oyun iyi puan

Kötü oyun iyi puan

Lige fırtına gibi başlayan, kimilerinin "dudağını uçuklatan" Konyaspor, hafta sonunda zor bir deplasmanda haftalardır istediğini alamayan ligin yeni ekibi Giresunspor'a  konuk olacak.


Konyaspor, ilk dört haftada aldığı sonuçların tesadüf olmadığını, rakip Giresun ise, ilk dört haftada "sıfır" çektiği için belki de ölüm kalım mücadelesine çıkacak.
Üç sonuçlu bir mücadele olur mu?
Olabilir..
Ancak her zaman dediğim gibi, deplasmandan alınacak olan bir puan bile altın değerindedir. Elbette gönül; üç puan dese de, gerçekleri de göz ardı etmemek lazım.."
Demiş, sonrasında da "Zor olacak ama İlhan hoca ve ekibi, futbolcularla iyi bir diyalog içerisinde olunca kendi adıma söylüyorum, bir puan garanti diyebilirim..."
Diye yazmıştık 2 gün önce..

***

Pazar'a dönecek olursak... 
Oynanan oyundan kimse memnun kalmamıştır. Bu sezon ilk kez bir takım Konyaspor üzerinde bu kadar baskı kurdu. Rakip fazlaca öyle ahım şahım gol pozisyonu bulmadı ama temsilcimizden daha iyiydi. Son anda Bytyqi'nin rahatsızlanması oyun dengesi bozdu. Serdar'ın sola kayması sağda da Michalak'la başlamak zorunda kalan yeşil beyazlılarda ilk yarıda tek aksayan isim ise Mıchalak oldu. Bizim gördüğümüzü İlhan hoca da görünce ikinci yarıya Rahmanovic'le de başlasa; Konyaspor 4 haftadır sürdürdüğü başarılı oyununu maalesef ortaya koyamadı. Maç boyunca bir korner dahi atamamak, temsilcimizin rakip kalede ne kadar tehlike yarattığının bir göstergesi olması açısından önemli.
Mutlaka bu konu üzerinde teknik ekip ve futbolcuların kafa yorması lazım..
Mücadele konusunda her futbolcu görevlerini yapmaya çalışsalar da  Böyle oyun sonunda  alınan bir puan altın değerindedir.
Şunun altını çizmekte fayda var.
Her zaman böyle oynayıp puan alınmaz. Vasatın altında kalan bu oyun Perşembe günü oynayacağımız Trabzon  maçında ters teper ve rakip  gözümüzün yaşına bakmaz..
Sonuç olarak, her halükarda puan almayı başaran yeşil beyazlılar, puan anlamında istikrarlı gidişatını devam  sürdürdü. 
Temsilcimiz Konyaspor, 5 haftalık periyotta iyi bir grafik çizdi. Beşiktaş ve Trabzonspor'la birlikte namağlup ünvanını sürdürüyor. Bu 5 haftalık süreçte, Süper ligin yeni ekipleri Adana Demirspor, Altay ve Giresunspor'la oynayan tek takım. Yeni ekiplerle yapılan müsabakalar hep zorlu olur. Hem de ligin başında. Bu 3 takımla yapılan maçlarda bir galibiyet 2 beraberlikle 5 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlıları artık daha zorlu fikstür bekliyor.
Bunun ilki de Trabzonspor. Konyaspor'un taraftarından çekinen ve bu yüzden de Perşembe günü oynanacak müsabakanın saati konusunda ketum davranan Bordo mavililere karşı, ne olursa olsun maçın hafta içi ve erken saatte de olsa Konyaspor'a gönül veren taraftarların sayısının artması ve güzel futbolla Trabzonspor karşısında 3 puana ulaşan taraf olmak dileğiyle..

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR