Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Korona-Fobi

Korona-Fobi

 

Allah, indirdiği her hastalığın muhakkak şifasını da vermiştir.” (Buhârî, Tıb, 1.)

Bu dünya hayatı bizlere kısıtlı zaman dilimi olarak takdir edilmiş ve çeşitli zaman dilimlerinde de hastalıklarla ve benzeri olaylarla imtihan aracı olmuştur. Peki, şu anda dünyanın gündemine oturan korona virüsün biz neresindeyiz?

***

Korona virüsün ilk ortaya çıktığı andan şu ana kadar yaşananlara baktığımız zaman ülke olarak devletimiz alınması gereken tüm önlemleri almış ve almaya da devam etmektedir. Tedbir almak elbette ki hem dini hem de insani olarak yapmamız gereken önemli vazifelerdendir. Ama bazı şeyleri kaçırdığımızın farkında mıyız?

***

Özellikle sosyal medyayı kullanarak her durumda korku imparatorluğu kurmak isteyen bazı kesimler, olmamış olayları olmuş gibi göstermek ve bunu çeşitli mecralarda yaymak suretiyle insanlarımızı kandırmakta ve bu sayede insanları psikolojik açıdan yıpratmaktadır. Bu şekilde normal gribal bir enfeksiyon hastalığına sahip bir vatandaşımız bile acaba ben korona mı oldum diyerek belki de aile hekimine müracaat edip hastalığı tedavi edilecek olmasına rağmen hastanelere gitmekte, gerçekten hasta olan vatandaşlarımızın tedavi işlemlerini aksatmakta veya engellemektedir.

***

Başka bir durum ise ne yazık ki görmek istemediğimiz ama şahit olduğumuz birçok vakanın ortaya çıkmasıdır. İnsanlık bazen bu dünya sınavında başarısız olabilmekte “Bana ve aileme bir şey olmasın da diğerleri ne yaparsa yapsın” anlayışı ile hareket etmektedir. Gördük ki marketlerdeki tüm rafları boşaltan, makarna, kolonya vb ürünlerden kendisine yetenden bir hayli fazlasını alarak adeta açgözlü gibi talan etmek te nedir Allah aşkına? Hani bizler kendi nefsinden öte kardeşini düşünen bir millettik? Bu şekilde hepsini toparlayıp gidersen gerçekten 1 tane kolonya veya farklı bir ürüne ihtiyacı olan biri ne yapacak acaba?

***

Ve şunu da gördük ki ortam fırsatçılığı yaparak daha düne kadar 3-5 TL ye satılan herhangi bir ürünü bir anda 300-500 TL ye çıkaran esnafımız da kendisini sorgulamalı ve nefsin bir oyunu olan daha fazla kazanayım, parama para katayım, iyi bir fırsat yakaladım anlayışına bir an evvel son vermelidir. Çünkü bu dinimizde de insani olarak ta asla ve asla uygun değildir.

***

Diğer bir konu ise bu olayların bizde yaratmış olduğu psikojik etkidir. Şu anda korona virüs vakasının ülkemizde sadece 5 kişi olmasına rağmen birçoğumuz acaba ben de korona virüs hastalığına yakalandım mı, yakalanacak mıyım derken psikolojik açıdan kendimizi yıpratıyor, aldığımız tedbirden sonra takdir Allah’tandır kısmını kaçırıyoruz bence. Sonucunda ise belki de bu hastalık çözüme kavuşsa bile geride birçok KORONA-FOBİ olan ve psikolojisi bozulmuş insanlarla karşı karşıya kalabiliriz.

***

Milletçe birlik ve beraberlik içinde yardımlaşarak, kendimizi düşündüğümüz gibi kardeşimizi de düşünerek inşallah bu zor durumdan da en güzel bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Bu hastalığın şifasının Rabbimiz tarafından elbette verildiği inancıyla gerekli tedbirleri aldıktan sonra korku imparatorluğu oluşturmak isteyen bu zümrelere de asla fırsat vermeyelim diyor,

Selam, dua ve muhabbetlerimi sunuyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR