Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor’da yeni dönem için düğmeye basıldı

Konyaspor’da yeni dönem için düğmeye basıldı

Konyaspor bu hafta Karagümrük’ü 5-1 gibi farklı bir skor ile mağlup edip ligde rahat nefes aldı ve gelecek yılı planlamaya başladı.

Son birkaç hafta sıkıntılı geçse de Konyaspor ligi bitirdi diyebiliriz. Sakatlıklar, yoğun maç programı, yine yanlış ve gereksiz ve de faydasız transferler ile boşa giden bir sezonu geride bıraktık

Pandemi şartları izin verirse Konyaspor 24 mayıs’ta kongre yapmaya çalışacak.

Hilmi Kulluk Göreve geldiği gün genel kurulda 26 Milyon TL borç ile devraldı.

Yok efendim o gün borç 33 Milyon TL idi diyenler var, evet doğru. Onun hikayesi şu;

Udinese kulübü Bajic için bir 7 Milyon TL ödeme yapmalıymış, genel kurula girerken ödeme gelmemiş ödeme genel kuruldan 3-4 gün sonra hesaba geliyor, bu nedenle Hilmi Kulluk kulübü; 26 Milyon TL o günkü kur ile yaklaşık 4,5 Milyon EURO borç ile devraldı.

Genel Kuruldan yaklaşık 1 ay sonra Mehdi’yi 2.250M EURO karşılığı İtalya’ya sattı borç kaldı 2,250M EURO…

Şimdi Borç için telaffuz edilen rakam 280-300Milyon TL, yani 30Milyon EURO üzeri rakamdan bahsediyoruz…

Hilmi Kulluk bu parayı cebine koymadı, başkanın dürüstlüğüne kimse laf edemez ama başkan plansız çalıştı, başkan yanlış insanlara güvendi, Konyaspor kulübünde başkanlık yapacak tecrübesi yoktu.

Hilmi Kulluk iyi niyetliydi, özveriliydi, çalışkandı, temiz düşünceleri vardı ama başkanlık vasfı yoktu.

Bu Konyaspor için felaket oldu.

Konyaspor bu borcun altından kalkabilir mi çok zor görünüyor.

Şimdi Konya’da Ekrem Coşkun başkanlık için hevesli görünüyor. Ekrem Coşkun deyim yerindeyse Konyaspor’un içine doğan kişilerden biri. Babadan gelen bir yöneticilik tecrübesi var diyebiliriz.

Ekrem Coşkun için en büyük handikap Konya şehrinde birleştirici unsur olabilecek bir karakter değil. Ekrem Coşkun’u ya çok sevenler vardır yada sevmeyenler ortası olan biri değil.

Konyaspor kulübünde ılımlı, herkes ile iyi geçinebilecek, kriz yönetmeyi bilen bir karakterin başkan olması gerekiyor. Yeni yönetim tüm kesimleri kucaklamalı, Konya şehrinde birleştirici bir unsur olmalı.

Bu Konyaspor camiasının realitesi, benim şahsi düşüncem daha farklı.

2012 yılında Konyaspor kapısına kilit vurulmak üzereyken, vali araya girdi ve borç ödendi kulüp düzlüğe çıktı. Ya böyle bir oluşuma gitmek gerekiyor yada 2012 yılında gündeme gelen B planına geçmekten başka çare yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR