Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyaspor üzüyor ve düşündürüyor!

Konyaspor üzüyor ve düşündürüyor!

Konyaspor hem üzüyor, hem de düşündürüyor.. Dahası, Konyaspor’un gidişi hiçte iyi değil..
Ligin 3. haftasında, deplasmanda oynanan Gaziantepspor maçındaki performansıyla gelecek için ümit veren, ancak Bucaspor maçıyla başlayan düşüş İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Karabükspor karşılaşmalarında da devam eden yeşil-beyazlı takımda, geride kalan Ankaragücü maçında gösterilen performans gidişatın hiçte iyi olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi..
Görünen köy kılavuz istemez!..
Konyaspor’un durumu ortada.. Her ne kadar yönetici ve teknik adamlar iyi olduklarını söyleseler, gelecek için pembe tablolar çizmeye devam etseler de Kartal’ın nereye gittiği apaçık görülmekte.. Ama, tabi ki telaş etmeye de gerek yok..
Ankaragücü maçı bize bir kez daha gösterdi ki, Konyaspor daha takım olamamış..
Hiç kimseyi suçlamıyoruz ama, ligin başından buyana defalarca yazdık, söyledik. Biri kere tekrarlıyoruz..
Konyaspor, ligin en zayıf halkası dedik..
Konyaspor’un kadrosunun yetersiz olduğunu defalarca yineledik..
Konyaspor’da transferlerin yanlış, eksik ve geç yapıldığını üzerine basa basa yazdık.
Ama tek ümidimiz, futbolcuların alacaklarının zamanında ödenmesi ve teknik direktör Ziya Doğan’ın tecrübesiyle bu takımın ayağa kaldırmasıydı..
Ne yazık ki, defalarca yazıp çizdiğimiz gerçeklere teknik direktör Doğan’ın yaptığı yanlışlar ki, geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı basın toplantısında yerel basını cehaletle suçlaması da ayrı bir hata.. Bu konuda kendisinden bir özür bekliyor Konya basını ve takımdaki ekonomik kriz nedeniyle futbolcu alacaklarının zamanında ödenmemesi de eklenince ligdeki amansız düşüşün önüne geçilemedi..
Evet Konyaspor için çanlar çok erken çalmaya başladı.. Konyaspor uçuruma doğru yuvarlanıyor..
Konyaspor, ligin ilk yarısında 20 veya üstü puan toplamaması halinde hiç düşünmek istemiyoruz, ama ne yazık ki küme düşer.. 
Konyaspor için bir şeyler yapmak lazım.. Kötü gidişatın önüne geçilebilmesi için ortak akıl oluşturulmalı.
Takım göz baka baka gidiyor.. Ama, Konyalıların kılı kıpırdamıyor..
Konya’nın Süper ligde temsil edilmesiyle şehrin en büyük imajı olan Konyaspor için tüm Konya’nın birleşmesi lazım.. Bu kadar duyarsızlığa pes yani!.
Bir kez daha yazıyoruz ve uyarıyoruz.. İçimiz kan ağlıyor..
Konyaspor için herkes elini taşın altına koymalı.. Lafla peynir gemisi yürümez.
Birlik ve destek için  öncelik; iktidar partisine bağlı Milletvekilleri, Vali Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de..
Hani, Belediye öncülüğünde ekonomik destek sağlandı mı? bilmiyoruz.. Bu konuda yeterli açıklama yapılmıyor. Ama,yapılsa bile daha fazlasının sağlanması lazım..
Bu takımı kurtarmanın ön reçetesi; paraların zamanında ödenmesinden geçer..
Yönetim kurulu bu işin altından kalacaksa yola devam etmeli.. Hiç bir yönetici, benim sorumluluğum yok diye işin içinden sıyrılamaz. Yok, yönetim ekonomik sıkıntıyı karşılayamayacaksa, o zaman kulübün anahtarı Valiliğe teslim edilmeli.. Belki o zaman herkes sorumluluğunu bilir, şehrin dinamikleri harekete geçirilir ve bir şeyler yapılır..
İkinci reçete, teknik adamlar aklını başına toplamalı ve adam gibi takım çıkarmalı sahaya..
Konyaspor geniş bir kadroya sahip, bu her hafta teknik adamlar tarafından dile getiriliyor, ama genç veya değişik futbolculara ne yazık ki şans tanınmıyor. Veya teknik adamlar kendilerine yakın futbolcuları oynatıyor.. Bunun sonunda da Konyaspor zarar görüyor.. Alınan kötü sonuçlarla Konyalı rezil oluyor.. 
Üçüncü reçete ise, daha önce de yazdık.. Ara transferde kadronun en az 5 kaliteli futbolcuyla güçlendirilmesi için yönetim kurulu kolları hemen sıvamalı.. Belirlenecek isimlerle bir an önce temasa geçilmeli ve kulüpleriyle görüşülmeli. Ocak ayında da laf olsun diye transfere yapılmamalı.. Transferlerde Ocak ayının ilk haftasında bitirilmeli.. 
Herkes aklını başına toplamalı!..
Konyaspor yeniden Bank Asya 1. lig bataklığına dönerse, bunun sorumluluğundan kimse kurtulamaz. Valisi de, Belediye Başkanı da, yöneticisi de, teknik adamı ve futbolcusu da bunun hesabını vermek zorunda kalır..    

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR