Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor  şampiyon olacak mı?

Konyaspor  şampiyon olacak mı?

Yıl 1987 Konyaspor kulübü başkanı Süleyman Çınar yattığı yer nur olsun, Süleyman başkan iki yıl şampiyonluk için emek verir. 

Konyaspor şampiyon olamaz. Süleyman Başkan Konyaspor-Tarsus İ.Y maçı sonrası gözaltına alınır. Konyaspor’u bırakmak zorunda kalır. 

Süleyman başkan iki yıl başkanlık sürecinde şahsi çeklerini de kullanmıştır ve çekleri kendi ödemiş, maddi sıkıntı içine girmiştir. Sonrasında Konyaspor şampiyon olur ve 3 yıl süren bolluk dönemi sona erer. 

Halil Ürün belediye başkanı olunca Konyaspor öksüz ve yetim kalır. 1993 te küme düşer, borç almış yürümüştür. 

Sahipsiz kalan kulüpte Mehmet Oktut göreve gelir.  Allah rahmet eylesin Mehmet abi takımı düzlüğe çıkarır ve görevi bırakır.

2 yıl sonra Ahmet Hamdi Uçarok çeşitli sebeplerle Konyaspor’u bırakır yine para pul yoktur ve yine Mehmet Oktut göreve gelir.

Mehmet abi kulübü toparlar ve Kombassan’ devreder. Kulüp yine ders almaz paralar har vurulup harman savrulur. Bir şekilde borç alır yürür sonrasında yine göreve Mehmet abi gelir.halterci Halil Mutlu bile parasını Mehmet Oktut’dan ister.

Konyaspor zor şartlardadır, trübünlerden gelen saçma sapan sözler Mehmet Oktut’un Konyaspor defterini kapamasına sebep olur. 

Tüm ısrarlara rağmen görev almaz. Mehmet Köseoğlu’na dışarıdan destek verir ve kulüp şampiyon olur. Yine Konyaspor’un borcu yoktur. Konyaspor birkaç yıl idare eder. Sonra yine bir şekilde Mehmet Ali Kuntoğlu ve Bahattin Karapınar dönemlerinde borç alır yürür. Bu sefer Mehmet Oktut yoktur, Ahmet Şan gelir borç şehrin desteğiyle ödenir. Konyaspor’un yine borcu yoktur. 

Sonra 2017 de biraz yanlış tercihle borç başlar, Hilmi Kulluk ile borç yine tavan yapar. Sonra ah vah arasında şimdi Fatih Özgökçen görevde. 300 milyon borçla kulübü devralan Fatih başkan borç ödemeye endekslenmiş durumda.

Fatih başkan ulübün borcu azalsın ben görevimi yerine getirmiş olacağım düşüncesinde. Saygı duyuyorum.

Tarih geçmişten ders almak için okunur, Konyaspor’un tarihini bilen Konya’da çok az insan kaldı. Anadolu kulüpleri belediye ve şehirden destek almadan yaşayamıyor.

Konyaspor’un önünde azıcık şampiyonluk ve Avrupa hedefi var. Borç ödemeyi görev edinmiş birinden riske girmesini beklemek anlamsız kalıyor.

Konyaspor bu sezon ligi nerede bitirir bilemiyorum ama borç konusunda önümüzdeki yıllarda rahat olacağından şüphem yok.

Bu sebeple transfer konusunda çok büyük beklentim yok. Konyaspor şans ve çalışmayla nereye kadar giderse gidecek, gerisi nasibinde olan olacak.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR