Konyaspor parayı ödedi ama geleceği belirsiz!

Konyaspor parayı ödedi ama geleceği belirsiz!

Konya’nın profesyonel basketbol liglerindeki tek takımı olan Konyaspor Basket,75 bin TL olan lige katılım payını Türkiye Basketbol Federasyonu’na ödedi.

Konya’nın profesyonel basketbol liglerindeki tek takımı olan Konyaspor Basket, kapanmanın eşiğine gelmişti. 75 bin TL olan lige katılım payını Türkiye Basketbol Federasyonu’na ödemeyen yeşil-beyazlı ekip, hukuki olarak bu sezon lige katılamayacaktı. Ancak son anda bu paranın ödenmesine karar verilmesiyle yeşil-beyazlı ekibi ligde kaldı. 

Şubat 2019’da Selçuklu Basketbol'u devralan Konyaspor, basketbolda Süper Lig’de mücadele eden, daha sonra ise yeniden Avrupa’ya gidecek kurumsal, altyapısı sağlam bir kulüp hedefiyle yola çıkmıştı.

Vergi stopajının amatör branşlarda kullanılma zorunluluğu, Selçuklu Belediyesi’nin katkıları ve İDDAA’dan gelen parayla Konyaspor'a çok fazla mali yük getirmeyen basketbol kulübünün, salgın dönemine kadar beklentilerin altında kalması ve başarısız olduğu gerekçesiyle kapatılmak istendiği ifade edilmişti.

adsiz.jpg

FIBA ile önceki dönemlerden kalan borçlar yüzünden de davalık olan Dev Kartal’da kulübün devam etmesinin çok zor olduğu öğrenilirken, paranın yatırılmasına rağmen takımın lige devam edip etmeyeceği ise henüz kesinleşmedi. Bu durum gerçekleşirse Konya’da basketbol profesyonel anlamda bitecekti. Altyapıdaki yüzlerce genç basketbolcu da sahipsiz kalacak. Kulübün devam etmesi adına bir takım görüşmeler devam ererken, futbol takımının Süper Lig mücadelesinde kümede kalma yolunda avantaj sağlaması tek umut kaynağı oldu.

Konyaspor yönetiminin kapatmak istediği basketbol kulübü için Konyalı basketbolseverler de ayağa kalktı. Sosyal medyada kampanya başlayan taraftarlar, yeşil-beyazlı ekibin parkelerdeki mücadelesine devam etmesi gerektiğini belirtiyor. Basketbolseverler, sosyal medyada #KonyasporBasketKapatılmasın etiketi ile kampanya başlatarak Konya şehrinin takıma sahip çıkmasını istedi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum