Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Konya’nın en görkemli Millet Bahçesi Seydişehir’ de yapılıyor

Konya’nın en görkemli Millet Bahçesi Seydişehir’ de yapılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan ve Seydişehir’in en önemli projeleri arasında yer alan Millet Bahçesi projesinde çalışmalar son hızla devam ediyor. 

 

Konya merkezde bulunan Alaattin tepesi yerli ve yabancı ziyaretçilerinin görmeden geçmediği, yerli vatandaşların ise yorgunluklarını gidermek için mola verdiği, ayrıca tarihi mekanları gezebildiği önemli bir ziyaret merkezi olarak yıllardır ön planda yerini almıştır.

Bu sebeple önemi her geçen gün artmaktadır.

 

Büyükşehir belediyesi de zaman zaman yenileme çalışmaları yaparak halkın gereksinimlerini giderme gayreti içinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Alaattin tepesi, bu sebeple Konya’nın marka değerine katkı yapan güzel mekanlardandır.

 

SEYDİŞEHİR’ İN ALAATTİN TEPESİ OLACAK

 

Seydişehir Nevzat Bey tepesine Konya Alaattin tepesi benzeri bir kompleks yapımına başlanmıştı. 

 

Bilindiği gibi, ilçenin cazibe merkezi denince ilk akla Kuğulu park gelir. Yapımı devam eden Millet Bahçesi tamamlandığın da bölgenin ikinci cazibe merkezi olacağı kesin.

 

20 Şubat 2020 tarihinde ihalesi yapılan, 1 Haziran’da sözleşmesi imzalanan Millet bahçesi yapımının yaklaşık maliyetinin 27.844.000.00 lira olacağını,

 

Projenin 300 iş günü içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini, kompleksin yapımını Güngör Tarım İnş. San. VE Tic. A.Ş. üstlendiğini, 

 

Projede, Kafeterya, Kütüphane, Sosyal Donatı Alanları, Konferans Salonu, Tenis Kort, Voleybol, Basketbol, Futbol sahaları, Millet Kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, Oyun Gurupları ve Botanik Bahçesi yer alacağını daha önceki yazılarımda ifade etmiştim.

 

Özellikle son yıllarda mahalli idareler, “sanayi, turizm, spor, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında” yatırım yaparak marka değerlerini artırma peşindeler.

 

Toplumun her kesiminin ortak fikridir, “ekonomik güce sahip olduktan sonra, sosyal, kültürel, eğitim, turizm ve spor alanlarında markalaşma beraberinde geliyor”

 

Günümüzde, yerleşim birimlerinin ekonomik güce sahip olmaları sadece fabrikalar yapmak ile olmuyor. 

 

Yerleşim birimleri artık, “turizm, sosyal, kültürel faaliyetler ve spor branşlarında adından söz ettirerek güçlerine güç katmanın” gayreti içindeler.

 

Konya’ da Alaattin tepesi yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı ise, Nevzat Bey tepesinde yapımı devam eden Millet Bahçesi de ziyaretçilerin ilgi odağı haline geleceğini kesin olarak görüyorum.

 

Bu tür büyük projelerin Devlet Desteği olmadan gerçekleşemeyeceğini zaman zaman dile getiriyorum. Seydişehir Millet Bahçesi projesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılıyor.

 

Tamamen Devlet katkısı ile, aksi takdirde ekonomik olarak Seydişehir Belediyesinin böyle devasa bir projenin altından kalması mümkün değil.

 

Kafeterya, kütüphane, sosyal donatı alanları, konferans salonu, tenis kortu, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, oyun grupları ve botanik bahçesi yer alacak Konya’ nın en görkemli Millet Bahçesi projesini Seydişehir’ de yaptırmak elbette maharet ister.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile kurduğu iyi iletişimin bu önemli projeyi gerçekleştirdiğini düşünüyorum.

 

“Konya’ nın en görkemli Millet Bahçesi Seydişehir’ de yapılıyor” emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR