Recep Çınar

Recep Çınar

Konyanın başı kel mi?

Konyanın başı kel mi?

Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin 2009 bütçeleri onaylandı. Türkiye’nin 6 büyük ilinden birisi olduğu söylenen Konya’nın payına düşen rakam 6, 197,000 TL. Trabzon’un pastadan büyük lokmayı almak için arkasında Mehmet Atalay var. Her ne kadar istifa etse de bir eli hala teşkilatın içinde. Devlet Bakanı Faruk Özek var.  Son dönemlerin yükselen yıldızı Ordu’nun ise bakanları. Spordan Sorumlu Bakan Murat Başesgioğlu’nun memleketi Kastamonu’nun payına düşen ise 6 trilyona yakın.

Ben söylemiyorum.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bütçe programı söylüyor bunu.  Hem de rakamlarla. Trabzon’un nasibine 20.723.000 düşmüş 2009 için. Ordu’nun payı ise 6.471.000 TL. Ülke sıralamasında ilk altıda yer bulabilen Konya’nın ise 6, 197,000 TL. Bakan Başesgioğlu’nun memleketi Kastamonu’nun payına düşen rakam ise dudak ısırtacak cinsten. Yani 5,826,000TL.
Başka söze hacet var mı?
Konya’ya verilen önem ortada. Vur ensesine al ağzından lokmasını. Ne “BAKAN”ı var, ne “ÇEKEN”i,  ne de “GÖREN”i. Kaderine razı bir şehir. Yani, Konya üvey evlat! Böyle başa böyle traş misali. Diğer illerin ödeneklerine bakıldığında, Konya’nın gerçekten hakkı olanı alamadığını görüyor ve ister istemez içiniz “cız” ediyor. Trabzon ve Erzurum’u geçiyorum. Kastamonu’ya layık görülen ve bana göre oldukça yüksek bir rakam olarak kabul edilen 5.826.000 TL’lik hangi gerekçelere dayanılarak verildiğini öğrenmek istiyorum.  Spordan Sorumlu Bakan Murat Başesgioğlu’nun memleketi olduğu için mi verildi bu para, yoksa orada da  uluslar arası bir organizasyon mu var? Aslında bir organize olduğu kesin de, maalesef adını koyamıyorum!
Anlayacağınız bu işler “organize” işler!
Gözü olanın gözü çıksın. Kastamonu’da bütçeden yeterince nasibi alsın. İhya olsun. Spor adına yapılacak hiçbir yatırıma “şaşı” bakarsam, “şaşı” kalayım. Ancak, Konya gibi büyük bir spor kentinin de hakkı verilsin.
Hoş, Konya hangi konuda, hangi kamu yatırımında hakkını alıyor ki, spor da alsın! Bu şehirde yıllardır Mavi Tünel ve Konya-Ankara hızlı tren projesi konuşulur da, bir arpa boyu yol alınmaz. Niye? Gereken ödenek bir türlü alınmaz ya da çıkarılmaz da ondan.
Şimdi Konya’nın Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız bu bütçe ile ne yapsın? Merkez ve 31 ilçede bulunun tesislerin tamiratı, boyası ve badanası dışında tek bir çivi bile çakamaz. Bu rakam sadece personelin maaşı ile ilaç giderlerini zar zor karşılar.  
Bu şartlarda spor nasıl kalkınacak? Gençlik nasıl hizmet alacak? Bu ülkenin olimpiyatlarda bayrağı nasıl göndere çekilecek? 
Soruyorum nasıl olacak bu işler?
Devlet baba, bürokratının eline “kelepçe” ayağına da “pranga”yı vurursa, kimse kusura bakmasın, bu ülkenin siyasetinden nasıl bir “halt” olmuyorsa, sporundan da bir “halt” olmaz. Dolayısıyla Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarına İzmir marşıyla gider, mehter marşıyla arkamıza baka baka döneriz.  Ondan sonra da, kaynanasını seven ermeni gibi düşünürüz! 
KONYASPOR’UN KAZANMASI LAZIM
Konyaspor, Olimpiyat stadında bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile bu sezonun en kritik, en sıkıntılı ve en gerçekçi maçına çıkacak.  “Sözün bittiği yer” derler ya, işte öyle bir şey. Geçtiğimiz hafta inanılmaz kötü oynayan, sonucunda da kaybeden Konyaspor’un, bugün bu maçı kazanacağını ve bütün oyuncuların kendilerini affettireceklerini düşünüyorum.
Allah, kendilerini güç versin, kuvvet versin.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Recep Çınar Arşivi
SON YAZILAR