Ayşe Aslı Duruk

Ayşe Aslı Duruk

Konya'daki konser

Konya'daki konser

Biri, "Fiyatlar ateş pahası... 6 kisilik bir aileyiz, kirada oturuyoruz. Kendimizi geçtik ama çocuklara ne yedirip ne içireceğiz ay sonuna kadar biz şimdi? Dedi.

**
Ötekisi, haftasonlari kafelerdeki serpme kahvaltılara karşı gösterile yoğin ilgiden söz etti:
-Baksana, kişi başı en az 100 lira olan kahvaltı masalarına 4'erli 5'erli oturuyorlar. Birer kahve içip kalkacaktık, vallahi yer bulamadık geçen pazar günü, yer! Dedi.
Ikisi de doğru söylüyorlardı. "İkisi de haklıardı" değil... Hak ve adalet konularına zaten hiç girmeyelim.

**
Hem, Konya'daki konserde sahneye atlayıp iktidar aleyhinde söylemde bulunan genç diyorum, acaba aynı hareketi lehte yapsaydı o zaman yine görevlilerce dövülir ve ardından göz altına alınır mıydı ki? Bu soruya verilebilecek cevapları gerçekten merak ediyor ve yazıya devam ediyorum şimdi...

**
Ne diyorduk? Fiyatlar, geçimler, lüksler ve israflar... En başta yakınılan o geçinememeye, basit bir aritmetik hesap yaptığınızda hak verirsiniz zaten. Bir de, haftasonları serpme kahvaltı masalarının doluluğuna da bir göz atıveriniz. O zaman yazının başındaki 2. kişinin de doğruyu söylediğini anlarsınız.

**
-İphone'un bilmam kaçıncı sürümü piyasaya arz edildiği an kapış kapış alınmış. Bir de ekonomik kriz var diyorlar! Diyen de doğruyu soyluyor bir yandan.

**
Sonuçta, bu denklemin içinden çıkamıyor insan. Sonra da, sırf düzen ve huzur bozmak icin veryansın etmişten sayılıyor, evini geçindiremeyen kişi. Halbuki biliyorsunuz ki o kişi hem doğruyu söylüyor hem de haklı. Hak ve adalet konusunu hiç açmayalim diye, demiştim değil mi? O halde tekrarlamaya gerek yok şimdi.

**
Fakat dengesiz bir denklem var orta yerde. İnkar edilemez bu.
Kredi kartlari ve borçlarını ödeyemenleri görüyoruz bir yandan da. Kredi kartları ki, insanı şu an sahip olduğu gerçeklikten uzaklaştırıp, yarınlardan yalancı bir medet ummaya iten kandırıkçı şeytan icatlari. Neyse ki bu konuda sürü psikolojisine hiç kapılmadım ve o kartlardan edinmedim.

**

Fakat kendim için sevinmek yerine, bütünün şerri için üzülmek daha erdemli olur, biliyorum. Erdemliyim demek erdemsizlik olurdu da, beni ve erdemi falan boş verin zaten simdi. Bırakın 6'yı, 3 kişilik aile bile geçinemiyor çünkü şimdi tek maaşla.

**
-Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar! Diye ekliyor 1. Kişi. Zamlari kast ederek... Ama 2. ve 3. kişiler de doğruyu söylüyorlar öte yandan. Ne bileyim, kredi kartı borçlularının sayısı, belki hepsinden fazladır bile.

**

Denklemdeki dengesizlik, akıllara zarar veriyor ve bu durumun karşısında matematik bile çaresiz kaliyor sonuçta!O değil de, konserdeki genç ile ilgili sorduğum sorunun cevabını samimiyetle bekliyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ayşe Aslı Duruk Arşivi
SON YAZILAR