Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Konya'da yatırımdan üretime çok güzel gelişmeler oluyor

Konya'da yatırımdan üretime çok güzel gelişmeler oluyor

Yılın son ‘Merhaba Şehir’ ekinde yine birlikte olmanın mutluluğunu yaşarken şimdiden yeni yılın ve sonrasının planlamalarını da yapıyoruz. Ancak, öncelikle içerisinde bulunduğumuz Aralık ayını iyi bir şekilde sonlandırmamız ve 2010 yılının genel muhasebesini yapmamız gerekiyor.
Gerek siyasi gerek ekonomik ve gerekse de uluslar arası olayların inanılmaz bir hızla yaşandığı 2010 yılında Ülkemiz ve Konya adına da önemli gelişmeler meydana geldi. Bunları tek tek anlatmak sütunlarımıza sığmayacak seviyede olması nedeniyle özellikle bu ay yaptığım ziyaretlerde gözlemlediğim gelişmelerden bahsetmek ve 2010 yılının son ayında bu gelişmelerden haberdar olmayan okuyucularımız da bilgilendirmek istiyorum.
Evet, yazının başlığında da olduğu gibi Konya’da gerçekten çok güzel gelişmeler oluyor. Her ne kadar gecikmişliği ve yetersizliği tartışılıyor olsa da bugün Konya birçok Büyükşehir’den ileri seviyede işlere imza atıyor. Gerek sanayisi gerekse de Kobileriyle isminden sıkca bahsettiren bu güzel şehir,  Konyaspor dışında yatırımdan üretime kadar attığı adımlarla bu bahisten geri kalmamakta kararlı bir tavır sergiliyor.
Bunlardan birkaç örnek vermek gerekirse; Şehir ekimizin de konusu olan Güneysınır’ın kurumsal kimlik bünyesinde markalaşıyor olması, Ölçü Ofset’in Türkiye’de sayılı olan bir teknolojiyi Konya’ya kazandırması, Ceylan Hidrolik Makine’nin Dünya’da bir ilki başarması ve bunun gibi daha nice örnekleri gösterebiliriz.
Ancak bu saydıklarımın özellikle altını çizmek istiyorum. Çünkü bugün Konya’nın dışında ilçelerinin de ulusal ve uluslar arası arenada ‘bende varım’ diyebilmesi için gereken adımlar atılmaya başlandı. İşte Güneysınır ilçemizde yapılan çalışmalar bunlardan birisi.
Bugün Güneysınır, sanayileşmeyi ve markalaşmayı konuşuyor. Sadece konuşmakla kalmıyor bunun için seminerler toplantılar düzenliyor ve destek alıp gelişim göstermek için ‘neler yapabiliriz’i tartışıyor. Bu gerçekten çok güzel bir olay, artık gelişim göstermek global Dünyada olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ben bu anlamda emek gösteren Güneysınırlı kardeşlerimi kutluyorum.
Bunun dışında Konyamız’da gelişen olaylara baktığımızda ise Ölçü Ofset’in yaptığı son teknoloji yatırıma dikkat çekmek istiyorum. İsmi milyon Euro’larla anılan baskı makinelerine yaptığı yatırım ile firmasını geliştiren Ölçü Ofset, bu anlamda bölgede ilki gerçekleştiriyor.
Türkiye’de bir iki tane olan 5 Renkli KBA Rapida 105 baskı makinesi ile 70 x 100 Kodak CTP’yi bünyesinde bulunduran firma artık Konya’dan diğer şehirlere giden matbaa işlerini Konya’da rahatlıkla yapabiliyor. Bu Konya’nın parasının Konya’da kalması demek ve kalan paranın Konya’da istihdam sağlaması manasını taşıyor. Bunun için bu gelişmenin de Konya adına sevindirici olduğunu düşünüyor yatırımcılarımızı tebrik ediyorum.
Sanayileşmenin yanında şehrin görsel görüntüsüne katkı yapan firmalardan Duraydalılar İnşaat-Yapı üretim firmasının Ahmet Özcan ve Fetih caddesinde başlattığı konutların farklı mimari güzelliğinin Konya’ya ayrı bir renk katması beğeni kazanıyor.  Firma Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Küçükbala’nın cesur girişimciliği ve farklı mimari düşüncelerini yansıtan konutların Konya’da oluşan konut yapılaşmasında sivrilip çıkması ayrıcalığının da bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. 
Güzel gelişmelerden diğeri ise, hafta içinde haberlere de konu olan Ceylan Hidrolik Makine’nin Azeri bir firma için Hazar Denizi'nde liman yapımında ve petrol aramada kullandığı yüzer platformların tam otomatik kontrol sistemini üretmiş olması…
53 bin metre karelik fabrikada üretilen hidrolik silindirler ve dorse dingillerin dünyanın dört bir yanına yani 30’a yakın ülkeye ihraç eden firma, Dünya’da bir ilki başararak yaklaşık 600 ton ağırlığında ve 600 ton taşıma kapasiteli yüzer platformun hidrolik ve mekanik aksamını yaptı. Bu asla küçümsenecek bir gelişme değildir. Alanlarında Dünya devi olan firmaların bile yapamadığını yapan Ceylan Hidrolik Makine Genel Müdürü Yunus Ceylan’ın şahsında tüm firma çalışanını gerçekten kutluyorum. Bundan sonrada böyle ilk’lerin gelmesini yürekten temenni ediyorum.
Son olarak ta şehrimizin olmazsa olmazı olan Konyaspor’un durumuna değinmek istiyorum. Onca emek ve çabalarla yükseldiği Süper Lig’de henüz bekleneni veremeyen yeşil beyazlı temsilcimizin aldığı başarısız sonuçlar şehirde yaşanan bu güzelliklerin yanında burukluk vermiyor desem yalan olur. Çünkü şehrin tanıtımı ve bilinirliliğinde önemli katkısı olan Konyaspor’un aldığı sonuç bu şehirde yaşayan yeşil beyaz sevdalılarını derinden etkiliyor. Elbette teknik anlamda yapılması gerekenler teknik kadro ve yönetim tarafından yapılacaktır ancak, bunun dışında bu şehrin yapması gereken de bu takıma maddi manevi destek olmasıdır. Dahası bu şehir Konyaspor’u rahatlıkla kaldırması ve yükseklere taşıması lazımdır. Örneklere baktığımızda; ifade edilen Bursa, Gaziantep, Kayseri ve şartları Konya’dan farklı olmayan şehirler renklerini nasıl kaldırıp zirveye taşıyorsa Konya’nın da taşıması kaçınılmaz bir gerçektir. Bu nedenle övündüğümüz Sanayisi, Kobisi, Yatırımcısı ve üreticisi kısaca bu şehirde ekmek yiyip su içen herkesin bu takıma destek vermesi şarttır. Çünkü bu şehrin her alanda ilerlemesi bu şehirde olan hepimizin ilerlemesi demektir.
Bu anlamda hep ilerleme umudu ve azmiyle hepinizin şimdiden yeni yılını kutluyor, hayırlı ve sağlıklı günler diliyorum… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR