Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Konya, yenilgiye rağmen iyi oynadı

Konya, yenilgiye rağmen iyi oynadı

Maçın 20. saniyesinde Serkan’ ın ceza sahası dışında topu elle oynaması, kırmızı kart, ardından gelen serbest vuruş ve 0-1 geriye düşmek takımın motivasyonunu yerle bir etti.

Evimizde oynadığımız her maçta garip bir stres içindeyiz, oyuncular neden bu durumda, bu durumu kim sorgulayacak, o kadar seyircinin günahı ne?

10 kişi kaldıktan sonra, maçın sonucu ne olursa olsun, özellikle ilk yarıda rakibini kendi sahasına hapseden, Konyaspor çok güzel bir oyun ortaya koydu.

Konuk ekip ikinci yarı itibarıyla topla daha fazla oynamaya Konyaspor’ u daha ileride karşılamaya başladı, ilk yarıdaki takım yok yerinde bambaşka bir takım var. İkinci golü de kendi hatamızdan kalemizde gördük. 70 dakikadan itibaren baskıyı kırdık. Ancak elimize geçen fırsatları da değerlendiremedik. Yenilgiye rağmen Konya bu sezonun en iyi futbolunu ortaya koydu.

KONYASPOR’ UN HEDEFİ ŞAMPİYONLUKTUR

Aykut Kocaman’ ın takımın başına getirildiği andan itibaren, farklı bir Hava esmeye başladı Konya’ da.

Sezonun ilk maçlarında, Ankaragücü ve Antalya ile evimizde berabere kalıp, Göztepe ye yenilince beynimiz allak bullak oldu. Malatya maçını iş kazası olarak görüyorum.

Bu maçları alsaydık, ligde nerede olurduk önce buna bakmak gerek. Yöneticisinden teknik heyetine, futbolcusundan malzemecisine kadar Konya’nın hedefi şampiyonluktur. Beyinlere yerleşmesi gereken olgu bu olmalı.

FAROUK MİYA İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Konyaspor’un sezon başında transfer ettiği genç oyuncu Farouk Miya gösterdiği performans ve attığı gollerle hem taraftarları hem de spor otoriterlerinin dikkatini çekmeyi başardı.

Yeni transferlerde sporcuların adaptasyon süreci çok önemlidir. Bu süre ne kadar uzun sürerse futbolcunun başarı oranı da o kadar düşer. Örneğin Galatasaray’ ın geçen sezon transfer ettiği Mbay Diagne nin, Fenerbahçeli Islam Slimani nin adaptasyon süreleri uzun sürdü, bunun sonucu olarak da başarılı olamadılar.

Bu yıl transfer edilen Radamel Falca’ nun da adaptasyon sürecinin uzun süreceği görülüyor.

Konyaspor da Farouk Miya adaptasyon sürecini kısa sürede atlattı. Ugandalı oyuncu Antalyaspor ile gol siftahı yaparken Kasımpaşa maçını da boş geçmedi.

Genç oyuncu biri penaltıdan olmak üzere 2 gol atarken toplam gol sayısını ise 4’e çıkardı.

Şuana kadar 7 Süper Lig maçında yer alan 21 yaşındaki golcü oyuncu Antalyaspor ve Denizlispor maçlarında da fileleri havalandırmıştı. Farouk Miya’ nın haftalar ilerledikçe formunu yükseltmesi ve gol sayısını artırmasını tahmin ediyorum. Süper ligin borçlu takımlarından biri de Konyaspor.

Sakatlık geçirmez ve performansı biraz daha artarsa, Miya kısa sürede büyük takımlarının dikkatini çekecektir.

Konyaspor yönetiminin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekir. Şayet Konyaspor’ un borcunu kapatacak bir transfer teklifi gelirse değerlendirmekte fayda var.

Başkan Hilmi Kulluk ve yönetiminin. Farouk Miya’ nın yerine kısa sürede genç ve yetenekli bir oyuncu bulacaklarını tahmin ediyorum.

ŞENOL GÜNEŞ’ e RAĞMEN

Şenol Güneş e rağmen Fransa dan bir puan aldık. Burak Yılmaz ve Ozan Tufan a Şenol Güneş in bu kadar sabretmesine anlam verebilen varsa bana da söylesin.

Hakan Çalhanoğlu nün yüzde yüz oynaması gerekirken ne hikmetse Şenol hoca görmezden geliyor.

Elde edilen beraberlik Şenol Güneş in başarısı falan değil. ALLAH ŞAMPİYONAYA GİTMEMİZİ İSTİYOR maçın özeti bu.

Elemelerin  5 gol ile en fazla gol atan oyuncusu Cenk olmasına rağmen Güneş Cenk ile başlamıyor. Bütün bunlar göz önüne alınırsa, elde edilen başarı oyuncuların.

Burada sonuca  bakmak lazım, sonuçta Türk Milli takımı 1 milyar Euro'luk takıma iki maçta da yenilmedi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR