Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konya sporunun kayıp haftası…

Konya sporunun kayıp haftası…

Ligde 3 hafta geride kaldı ve Milli ara geldi çattı.

İlk 3 haftaya bakınca Konyaspor 7 puan topladı.

Ligde geride kalan maçlarda takımların lige hazır olmadıklarını gözlemledik, Türkiye’de takımlar genel olarak Ekim ayına kadar ritmini bulamıyorlar.

Konyaspor ve Fenerbahçe bu alanda bir adım öne çıktılar.

Konyaspor 35 derece sıcak ve aşırı nemli havada oynanan maçta yenilmedi ve 1 puanla Konya’ya döndü. Yenemiyorsan yenilme…

Konyaspor 3 maç oynadı, bu 3 maçta göze çarpan en önemli özellik, Konyaspor çok mücadele ediyor ve 90 dakika oyundan kopmuyor.

Konyaspor defansı ve kaleci Sehiç lig için umut vadediyorlar.

Orta alanda Soner ve Amir iyi işler yapıyor.

Konyaspor yine bu sezonda ileride beklentinin altında kaldı. Mpoku 90 dakikalık oyunda bir var bir yok, sezon boyu da çok büyük katkı vermesini beklemiyorum. Endri ve Zymer zaten vasat oyuncular. Sokol 2 maçta kritik 2 gol attı ve görevini yerine getirdi ancak, Konyaspor sadece Sokol ile ligi bitiremez.

İlhan hocanın oyun anlayışı, takıma kazandırdığı mücadele arzusu Konyaspor için kazanç.

Uzun vadede Konyaspor çok sorun yaşar mı kestirmek güç ancak sıkışık oyunda kilit açacak oyuncu sıkıntısı bu sezon da devam edecek gibi görünüyor.

Konyaspor ligde oynadığı ilk 3 maçta kazandığı 7 puan ile umut verdi, tamam her şey güllük gülüstanlık değil ama ufak bir iki dokunuş ile Konyaspor ligi iyi yerlerde bitirebilir.

Milli aradan sonra ekimdeki milli araya kadar oynanacak maçlar Konyaspor’un ligdeki konumunu belirleme açısından önemli olacak.

Gelelim sahanın dışındakilere.

Bu hafta Konyaspor camiası için kayıp haftası oldu.

Hafta başında Mehmet Oktut u kaybettik.

Futbolcu, yönetici ve başkan olarak efsane olan Mehmet Oktut artık yok.

Cuma günü Konya’da sporun her branşında aktif görev alan, Konya’da sporun içinde olan herkesin sevdiği saydığı Avni abiyi ani şekilde kaybettik.

Avni abi etrafa enerji saçan kıpır kıpır bir adamdı.

Şen şakrak, Avni abimize de rahmet diliyoruz.

Haftanın son haberi bizim evden geldi, Konya ticaret hayatının sevilen ismi, 1977-1981 Konyaspor genç takımının önemli sevilen ismi. Konyaspor’un mevcutta ilk sıradaki genel kurul üyesi, Konya amatör futbolunda önemli yeri olan, Konyaspor camiasının sevilen ismi Mehmet Dinçler 6 yıldır mücadele ettiği ALS hastalığına yenilerek hayata gözlerini hayata yumdu.

Konya’da spor camiası için kayıplar haftası oldu.

Allah hepsine gani gani rahmet eylesin…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR