Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konya neyi bekliyor?

Konya neyi bekliyor?

 

Konyaspor bu hafta İstanbul’da Karagümrük’e konuk oldu.

Konyaspor bu sezon en çok top kaybettiği maçlardan birini oynadı. İkinci yarının başında Serdar’ın golüyle öne geçmesine rağmen bu kötü oyun devam etti. Maç 2-1 iken Karagümrük’ün beraberlik golü bulamaması biraz şans biraz Sehiç’in başarısından oldu.

Konyaspor ancak son 15 dakika sahada ağırlığını koyup skoru ve maçı koparttı.

Kötü oynarken kazanmak ve özellikle farklı kazanmak ilerleyen lig maratonu adına umutlarımızı arttırdı. Konyaspor puanını 30 a yükseltti ve liderin ardında 2 sırada ki yerini korudu.

Şimdi görev taraftarda, ligin ikinci sırasındaki takıma 5 bin kişiye maç oynamak yakışmıyor. Konya ne bekliyor bu takımı desteklemek için?

Konya ve Konyaspor taraftarı takımının havasına girmesi lazım, bu takım bunu fazlasıyla hak ediyor.

Takımın genel durumuna bakacak olursak;

Konya ve Konyaspor camiası için futbolda çok başarılı bir dönemden geçiyoruz.

İlhan Palut’un hırslı yapısı ve oyun anlayışı sezon başı rahat bir sezon yaşayacağımızı düşünüyordum ama bu denli başarılı bir süreç beklemiyordum. Konyaspor iyi gidiyor, bir iki maç dışında İlhan Palut’ta formda bir dönemden geçiyor.

Konyaspor’un çok büyük yıldızları yok belki ama diğer pek çok takımda olmayan bir takım bütünlüğü var. İlhan Palut konusunda tek eleştirim var, hoca zaman zaman çizgisinin dışına çıkıp maç kazanmak için riskler alabilmeli. Malatya maçı buna örnek.

Konyaspor Ahmet Hassan ve Artem Kravest’i kullanamıyor.

Bu oyun yapısı içinde bu iki oyuncudan verim alması da çok kolay görünmüyor.

Konyaspor savaşçı bir takım, bu savaşçı takım santraforsuz oynuyor. Sokol tam santrafor değil de rakibi bozup arkadan gelen oyunculara koridor açan adam pozisyonunda oynuyor.

Biraz farklı bir pivot santrafor tipi.

Konyaspor savunmada Skubic, Ahmet, Abdülkerim ve Sitya ile güven veren bir dörtlü. Skubic ve Sitya çok iyi iki hücum bek. Abdülkerim’in skora katkısı Konyaspor için bonus.

Orta alanda Amir ve Soner iyi işler yapıyorlar. Mpoku ve Endri zaman zaman kenardan iyi destek oldular.

Zymer ve Serdar’ın performansları Konyaspor için skora giden yolda en önemli etken.

Sokol ise savaşıp arkadan gelen oyunculara çok iyi servis yapıyor.

Bu oyun yapısında Ahmed Hassan’ı kaybetmek Konyaspor için de büyük kayıp. Artem için de aynı durum geçerli.

Kazanan hoca her zaman haklıdır. Bu sebeple özellikle devre arası hocanın eksiklerini tamamlamak Konyaspor için sezon sonu yaşanacak sevinci arttırabilir. Konyaspor camiasında en büyük beklenti bu yönde. 100 yılda ligi en iyi yerde bitirmek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR