Muammer Çelik

Muammer Çelik

Keşke Bunları Senden Duymasaydık

Keşke Bunları Senden Duymasaydık

Bundan tam beş yıl önceydi. İl yönetimimizdeki yetkili kardeşimizden birine: "Bunun böyle bağırmasını dinlemek için mi çağırdınız?" dedim. O da bana "Yok yahu Hasan abi iyi konuşur" dedi. Ben de tekrar "Bırak Allah'ını seversen yav! Bağırınca iyi bir şey anlattı zannediyoruz." dedim. Zaten her zaman aynıydı ama biz onun başçavuşun...... olduğunu anlatamamıştık. Son attığı tweet'e cevap olarak: "Emrin olur, başçavuşun eşeği..... muş!.."

***

Yinede yaptığı hizmetlerden dolayı Allah kendisinden razı olsun. Hz. Ali Talha bin Ubeydullah'ın ölüsünü kucağına alarak : "Şu gökkubbenin altında keşke böyle bir durum yaşamasaydık. Keşke önceden ölüp gitseydin... "der. Biz de keşke bazı şeyleri hiç görmeseydik duymasaydık

***

Ekrem Şama hoca korkudan yaptı demiş. İş böyleyse durum daha da kötü. Cenabı Allah Maide Suresi 105. ayetinde " Ey iman edenler siz doğru yola girerseniz sapıtan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah'adır ve o size yapmakta olduklarınızı bildirecektir." buyuruyor. Önce Allah'a iman edilir, Allah'a imanın kalpte tam yer edebilmesinin en önemli alametlerinden birisi de güvendir.

***

Allah'a sonsuz güvenilmelidir. Eğer insan Allah'a inandığı halde tam güvenmiyorsa, imanını, İslam'ını ortaya koyamaz, tepliğ yapamaz, hakkı söyleyemez, hiçbir hayırlı amel yapamaz. Onun için Allah'a inanan onun peygamberleri gibi ona güvenmelidir. "La tahzen innellahe mana: Üzülme (korkma) Allah bizimle beraberdir." inancına sahip olmalıdır.

***

Diğer bir konu ise; Müslüman kardeşlerimiz şunu iyi bilmelidirler: cenabı Allah kötülüklerle ilgili olarak bir kötülüğü yapmadan, uygulamadan ona ceza vermiyor. Hele - hele "o gelirse şöyle şöyle kötülük yapabilir" bu teoriye göre %50 yapabilir de yapmayabilir de, bu bir zan dır. Halbuki cenabı Allah necm-28'de "... şüphe yok ki zan hakikat namına hiç bir şey ifade etmez." buyuruyor.

***

İnsanların yapmadıkları bir eylemden olası zannla sorumlu tutulamayacaklarını dile getiriyorum. Ama halen şimdi zina yaptıran, kumar oynatan, faiz yediren, hırsızlık, gasp, soygun; hangi günah var ki Türkiye'de yapılmasın. Bunları yaptırana sessiz kalmak ve ya destek vermek en hafif ifade ile küfürden bir parçadır. Tam küfre dalmayan batmayan bir kafa kalmış zaten. Haa tedbirli davranmak Müslümanın şiarıdır, iyidir. Tamam da tekrar edeyim mevcut carii (işlenen) günahla uğraşmayıp da ileride olası bir tehlikeye karşı aşırı reaksiyon göstermek ahmaklık değilse düpedüz münafıklıktır.

***

Allah'tan kork! 83 yaşındasın cehenneme bilet alıyorsun. Kime neye hizmet ediyorsun bir düşün! Şeytanın en güçlü silahı mazerettir. "Bu sefer durum farklı" Evet bu sefer durum cehenneme daha yakındır. Ben bu davaya hizmet ettim diyorsun." Halbuki cenabı Allah ankebut-6'da: "Cihad eden ancak kendisi için Cihad etmiş olur. Şüphesiz Allah, alemlerden müstağnidir." buyuruyor. Yani Cenabı Allah'ın kimsenin cihadına falan ihtiyacı yoktur. Allah tövbe nasip etsin.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR