Ebubekir Mücevher

Ebubekir Mücevher

Kentini Kirletenler Kendini Kirletmiştir!

Kentini Kirletenler Kendini Kirletmiştir!

Kentin temiz olması için sokakların, kaldırımların, çöplerin intizamla toplanması gerekmekte ise de bunun dışında yapılması gereken bazı şeyler var…
Özellikle KONYA’nın Huzur ve Ahlak timsali imajını zedeleyen bazı kartvizitler kaldırımları bir örümcek ağı gibi sarmaya başladığı günden beri…
Konya’nın kaldırımlarında, huzurla adımlar atmak nerdeyse imkânsız hale geldi.
Kaldırımların kaldıramayacağı bir rezilliği KONYA’nın daha ne kadar kaldıracağını merak ediyorum..!
Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Belediye’ler, STK’lar ne kadar sorumlu varsa seslenmek ve sormak istiyorum?
Daha ne kadar sorumluluklarınıza sorumsuz kalabileceksiniz?
Temiz bir vicdan kadar rahat bir yastık yoktur…!
Bütün yetkililerin aileleri ve sevdikleri ile sırça köşklerde oturduklarını düşünmeye başlayacağım nerdeyse şehirden ve sokaktan bi haber oldukları kanaati gittikçe uyanmaya başladı bendenizde…
Bu çirkinliği gördüklerini ve bildiklerini varsayarak, nasıl rahat uyuyabiliyorlar?
Konya’nın kötü atfı nazarlarından biri olan içki’nin en çok tüketilen şehir iftirasından sonra, hangi iftiralara maruz kalabileceğini ve şehrin nasıl bir yara aldığını fark etmek gerekiyor?
Sokaklara atılan fuhuş içerikli kartvizitlerin, bütün bir şehrin kartvizitindeki güzel değerleri, ahlak, huzur, temizlik ve benzeri erdemlerin kirletildiğini fark etmeyenler, kendi kartvizitlerinin başına bazı unvan’lar eklemeye başlıyor.
Haberleri olsun…!
Yetki alanınız dışında, kanunların kapsamında gibi bahaneler vicdanınızı kendinizden dışladığınızın ifadesi olur gözümde..
Ve ne yapılabilire örnek: İlahiyat fakültesinde okuyan 5-10 kişilik bir arkadaş grubunun başlattığı ve ayakta alkışladığım bir hareketi vermek yeterli olur…!
Bu kartvizitlere inat, “ÖNCE AHLAK ve MANEVİYAT” yazılı kartvizitleri aynı yöntemle sokaklara atmaları güzel bir örnek teşkil edecektir. Çaresizliğe sığınanlara…!
Sessizliği bir kabulleniş olarak kabul ediyorum…!
Ve bütün etki, yetki sahibi her Konyalı bireyin bu tür kartvizitlere karşı elinden ne geliyorsa yapmasını, KONYA’nın sokaklarının şanına yakışır bir temizliğe bürünmesini en içten dileklerimle temenni ediyorum..!
Ahlaksızlık karşısında susan AHLAK en büyük ahlaksızlık unvanını alır…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ebubekir Mücevher Arşivi
SON YAZILAR